Actualitate

USR face referendum intern pentru a afla poziţia faţă de "familia tradiţională"

Uniunea Salvaţi România va organiza, în perioada 7 - 13 august, primul referendum intern de la înfiinţare, pe tema poziţionării partidului faţă de revizuirea Constituţiei în ceea ce priveşte familia, un subiect care a dus la demisia lui Nicusor Dan. Deputatul Emanuel Ungureanu susţine că referendumul privind familia tradiţională este o ruşine.

USR face referendum intern pentru a afla poziţia faţă de "familia tradiţională" sursa foto yiare.com USR face referendum intern pentru a afla poziţia faţă de "familia tradiţională" sursa foto yiare.com

Referendumul a fost declanşat de peste 200 de membri USR, semnatari ai unei iniţiative a filialei Suceava. După finalizarea referendumului se va organiza şi congresul pentru alegerea unui nou preşedinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicuşor Dan.

"Uniunea Salvați România va organiza, în perioada 7-13 august, primul referendum intern pe tema poziționării partidului asupra inițiativei de modificare a articolului 48 din Constituție", spun reprezentanţii USR.


Ungureanu, despre temele reale ale familiei tradiţionale

Deputatul Emanuel Ungureanu consideră că nu era necesar să se ajungă aici, dar aceasta e până la urmă, cea mai democratică variantă de a lămuri lucrurile între liderii USR.

“Consider că cei care au iniţiat referendumul intern au făcut un lucru foarte înţelept, în condiţiile în care există clar un conflict între viziunea lui Nicuşor Dan asupra dezvoltării partidului şi cea a majorităţii Biroului Naţional. E normal să nu se tranşeze discuţiile într-un joc politic. Acest referendum intern va tranşa care este opţiunea membrilor USR, dar nu trebuia să se ajungă aici. Probabil că va fi o practică atunci când vor exista tensiuni între lideri.


De asemenea, din punctul meu de vedere referendumul (n.red privind familia) este o ruşine, pentru că este ipocrit, dezbină societatea. Coaliţia pentru familie a lucrat ca un partid politic. Problemele reale ale familei tradiţionale creştine, respectiv temele sunt: cei peste 40.000 de copii abandonaţi de familiile acestea creştine în spitale, sunt femeile care sunt bătute, este alcoolismul bărbaţilor din familiile creştine, violurile pe care le suportă femeile”, a declarat Ungureanu.

Nicuşor Dan, după Congres, demisie

Săptămâna trecută, Nicuşor Dan şi-a anunţat demisia din partidul pe care l-a fondat şi condus, Uniunea Salvaţi România, nefiind de acord cu decizia Biroului Naţional al partidului de a nu susţine revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie. Acesta a precizat atunci că nu a fost o decizie de moment. ”În şedinţă mi-am anunţat colegii de decizia mea, dacă votul va fi aşa cum a fost. Am revenit ieri cu un mail”, a mai spus atunci Nicuşor Dan, care a recunoscut că ar fi amânat anunţul dacă decizia sa nu ar fi fost făcută publică de alţi colegi. Cu toate acestea, el nu excludea varianta de a reveni în partidul pe care l-a fondat, dar cu anumite condiţii.


De altfel, situaţia din USR s-a transformat într-o telenovelă cu accente de comedie.

După ce Nicușor Dan și-a înregistrat demisia scrisă din USR la filiala sector 6, acum și-a pregătit deja cererea de reînscriere în USR, pentru că săptămâna viitoare, sâmbătă, va fi ședința de Comitet Executiv, iar el speră ca atunci partidul să îl cheme înapoi, potrivit antena3.ro.


Vă reamintim, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României din legea care defineşte familia a fost adoptată de Camera Deputaţilor luna trecută.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter