Actualitate

Ministerul de Externe: Autorităţile britanice NU confirmă reţinerea a doi români în legătură cu atentatele din Londra

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, luni, că informaţia potrivit căreia doi cetăţeni români au fost reţinuţi în legătură cu atentatele din Londra, din noaptea de sâmbătă spre duminică, nu se confirmă, iar Poliţia Metropolitană nu deţine astfel de date.

Ministerul de externe: Autorităţile britanice NU confirmă reţinerea a doi români în legătură cu atentatele din Londra Ministerul de externe: Autorităţile britanice NU confirmă reţinerea a doi români în legătură cu atentatele din Londra

”Conform datelor oficiale obţinute până la acest moment, informaţia conform căreia doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi în legătură cu incidentul de tip terorist de la Londra din 3 iunie, nu se confirmă. De asemenea, precizăm că Poliţia Metropolitană nu deţine date care să confirme acest articol de presă”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Londra recomandă cetăţenilor români care au informaţii în legătură cu acest incident să pună la dispoziţie autorităţilor britanice toate informaţiile pe care le deţin.


Presa britanică a anunţat duminică seara că Poliţia a efectuat percheziţii în apartamentul în care locuiau doi cetăţeni români şi un somalez. Informaţia a fost dată de publicaţia The Guardian, iar un martor spunea că autorităţile britanice au percheziţionat un apartament situat în zona Barking, în cartierul East Ham din Londra, dar nu se ştie dacă românii sunt consideraţi suspecţi.

Tot duminică seara, cotidianul The Telegraph susţinea că românii au fost reţinuţi.  (Mediafax)

Etichete: atentat londra
Ultimele Stiri
abonare newsletter