Actualitate

Artiștii Teatrului Puck, premiați la Chișinău

O distincție importantă a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță” de la Chișinău a ajuns la Cluj.

Mai exact, Premiul pentru calitatea interpretativă în crearea raportului actor-păpușă, oferit artiștilor Teatrului de Păpuși ”Puck” care au interpretat în capitala Republicii Moldova spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault.

Distincția a fost oferită la finalul celei de-a 9-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță”, desfășurat la Chișinău între 22 și 9 mai.


Spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită” îi are în distribuție pe Ionuţ Constantinescu, Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie, Andra Ştefan, Adina Ungur și Robert Gutunoiu.

Festivalul din capitala Republicii Moldova a reunit artiști din România, Bulgaria, Franţa, Belorusia, Rusia, Ucraina, Ungaria, Germania, China, Lituania, Africa, Kazahstan şi Republica Moldova.


Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 11, la secția maghiară a instituției va avea loc premiera spectacolului „Én vagyok Pinokkió"/„Eu sunt Pinocchio".

„Această poveste este aventura transformării lui Pinocchio dintr-o bucată de lemn în copil, este povestea copilului care de la naştere, dintr-un boţ de carne, ajunge să aibă mai întâi conştienţă şi apoi conştiinţă”, precizează instituția.


Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacolul va mai avea o reprezentație în aceeași zi, de la ora 17.


Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. 

abonare newsletter