Actualitate

A murit actriţa Tatiana Iekel, prima soţie a lui Florin Piersic şi mama lui Florin Piersic Jr

Tatiana Iekel, actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti o viaţă întreagă, s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani, lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, deopotrivă în teatru şi film, dar şi imaginea unui om frumos şi discret până în ultima zi a vieţii sale.

A murit actriţa Tatiana Iekel, prima soţie a lui Florin Piersic şi mama lui Florin Piersic Jr A murit actriţa Tatiana Iekel, prima soţie a lui Florin Piersic şi mama lui Florin Piersic Jr

Născută la Iaşi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana este repartizată la Teatrul Mic imediat cum termină Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale. Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste şi un talent inegalabil, până la vârsta pensionării.

„Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârşit ... Teatrul Mic.” - mărturisea Tatiana Iekel în volumul „Teatrul Mic. 50 de ani”, Bucureşti, 2013.


Zboară cocorii de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, este primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova). Aici a jucat alături de nume precum Iurie Darie şi Ion Gheorghiu. Are un succes de neuitat şi participă în delegaţia Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal.

Pe scena Teatrului Mic şi Foarte Mic însumează peste 70 de roluri, pline de substanţă şi apreciate foarte mult de publicul românesc. Ultimul personaj în chipul căruia a fost distribuită pe scena Teatrului Mic, Evelyn Thomas, a fost în spectacolul Cum gândeşte Amy, regizat de Cătălina Buzoianu (2005).


Tatiana Iekel a fost prima sotie a lui Florin Piersic şi mama mama lui Florin Piersic Jr.

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul Sieranevada (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar.   Mediafax

Ultimele Stiri
abonare newsletter