Actualitate

Cătălin Cherecheş îşi reia mandatul de primar la Baia Mare, după decizia Curţii de Apel Cluj prin care i s-a ridicat măsura controlului judiciar

Curtea de Apel Cluj a admis, miercuri, contestaţia primarului suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, la o decizie a Tribunalului Cluj şi a decis ridicarea măsurii controlului judiciar, astfel că acesta poate reveni la Primărie.

Cătălin Cherecheş îşi reia mandatul de primar la Baia Mare, după decizia Curţii de Apel Cluj prin care i s-a ridicat măsura controlului judiciar Cătălin Cherecheş îşi reia mandatul de primar la Baia Mare, după decizia Curţii de Apel Cluj prin care i s-a ridicat măsura controlului judiciar

Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au declarat miercuri că decizia instanţei înlătură obligaţia prin care Cătălin Cherecheş nu poate exercita funcţia de primar luată în cadrul măsurii de control judiciar.

„Curtea de Apel Cluj a admis contestaţia formulată de Cătălin Cherecheş împotriva hotărârii Tribunalului Cluj prin care s-a instituit măsura controlului judiciar. Înlătură din cadrul măsurii obligaţia de a nu exercita funcţia de primar şi de a nu contacta martorii din dosar”, au spus sursele citate.


Cătălin Chereche, primarul suspendat al municipiului Baia Mare a declarat că a avut încredere în justiţie.

„Decizia Curţii de Apel Cluj arată că justiţia funcţionează în România. Mă voi întoarce acolo unde m-au trimis locuitorii municipiului Baia Mare, la Primărie. Pentru mine este o obligaţie faţă de cetăţeni şi faţă de oraş. Avem de recuperat multe în oraş şi sunt convins că voi reuşi să fac acest lucru. S-a confirmat că justiţia în România funcţionează. Mi s-a confirmat faptul că este bine să ai încredere în justiţia din România. Pentru mine e o obligaţie faţă de cetăţeni să îmi duc la îndeplinire mandatul în deplină respectare a legii şi oamenilor”, a declarat Cherecheş.


Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie 2016 pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menţinut această hotărâre. Tribunalul Maramureş a prelungit, în 24 mai 2016, arestul preventiv al acestuia.

Cherecheş a fost reales, în urma alegerilor locale din iunie anul trecut, în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, a depus jurământul dar a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Maramureş.


Cătălin Cherecheş s-a aflat în perioada august – decembrie 2016 în arest la domiciliu, după care a fost plasat sub control judiciar.  Mediafax

Ultimele Stiri
abonare newsletter