Actualitate

Vrem și în România! Șoferi băuți, obligați să muncească la morgă

În Thailanda, șoferii prinși băuți la volan au fost obligați de autorități să facă muncă în folosul comunității la morgă. Aici au fost puși să se ocupe de curățenie, scopul principal fiind să-și dea seama unde pot trimite oameni nevinovați în cazul în care continuă să mai conducă în stare de ebrietate.

Poliția și autoritatea judecătorească din Thailanda au luat această măsură după ce numărul accidentelor fatale cauzate de șoferi beți a crescut. Ei au trimis un număr de 20 de șoferi să lucreze obligat la o morgă timp de 15 zile. Destul încât să se obișnuiască cu atmosfera morbidă și să-și dea seama cât de grav este să conduci după ce ai consumat alcool, scrie 4tuning.ro.

Această campanie de reeducare se pare că a fost una bună, deoarece impactul a fost puternic. Cei care au lucrat la morgă au spus că după primele zile au jurat că nu vor mai face greșeala de a conduce beți, în urma a ceea ce au văzut acolo. Mai ales că, printre alte decese, au fost și cazuri de victime ale altor șoferi beți.


Un șofer obligat la această pedeapsă a declarat că cel mai mult l-a influențat durerea de care dădeau dovadă rudele victimelor care ar fi putut fi, la fel de bine, victime ale sale.

Chiar dacă pare o măsură drastică și foarte agresivă, avem convingerea că ar funcționa excelent și la noi. Dar nu muncă numai 2 săptămâni, ci vreo 6 luni. Neplătită. Poate doar atunci, acei mii de șoferi care se urcă băuți la volan ar începe să-și dea seama de tâmpenia pe care o fac și care poate să-i coste viața pe cei apropiați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter