Actualitate

Bani aruncați pe geam. 75.000 de euro pentru un "studiu" care să arate de ce emigrează românii şi cum pot fi aduşi înapoi în ţară

Guvernul a aprobat plata unei contribuţii financiare de 75.000 de europentru realizarea unui studiu privind comunităţile româneşti din străinătate.

Concret, studiul va include informaţii cu privire la principalele motive ale emigrării şi factorii care ar putea determina revenirea în ţară, tendinţele actuale în comparaţie cu comunităţile din alte state de emigraţie, dimensiunea comunităţilor româneşti rezidente în statele din UE şi nu numai.

Studiul vizează în principal: dimensiunea comunităţilor româneşti din afară, principalele state de destinaţie, repartizarea geografică a grupurilor specifice, statistici privind distribuţia pe vârste, gen, nivel de educaţie, statut pe piaţa forţei de muncă, principalele domenii de activitate, analiza comparativă cu alte comunităţi din diaspora.


De asemenea, studiul va include informaţii cu privire la principalele motive ale emigrării şi factorii care ar putea determina revenirea în ţară, tendinţele actuale în comparaţie cu comunităţile din alte state de emigraţie, evoluţii în domeniul emigrării şi al repatrierii.

Fondurile aferente vor fi asigurate din bugetul MAE pe anul 2017.

Ultimele Stiri
abonare newsletter