Actualitate

Zborurile de la Mureş, mutate definitiv la Cluj?

Anul trecut în noiembrie, singurul operator de pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş şi-a mutat toate cursele timp de un an de zile la Cluj. Termenul s-ar putea prelungi pe durată nedeterminată după ce Consiliul Judeţean Mureş a făcut joi o plângere penală pentru posibile infracţiuni care au condus la suspendarea acestor curse.

sursa foto newsair.ro sursa foto newsair.ro

Consiliul Judeţean Mureş a refuzat să facă publice aceste “posibile infracţiuni”, dar Autoritatea Aeronautică Civilă a atras atenţia asupra problemelor la pista de decolare de doi ani. CJ Mureş a alocat 18,6 milioane de lei pentru investiţii, dar s-au folosit doar 5 milioane de lei.

Monitorul de Cluj a publicat anul trecut o serie de documente potrivit cărora pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş s-a instituit o restricţie de capacitate potrivit căreia pe căile de rurale şi platforma aeroportului nu pot găzdui aeronave a căror greutate depăşeşte 5700 de kilograme. De pe Aeroportul Transilvania Târgu Mureş zbura doar Wizz Air, care deține o flotă de aeronave Airbus A320 cu o greutate doar a unui singur avion de peste 42.000 de kilograme.


Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, spunea anul trecut că Aeroportul Transilvania a fost nevoit să publice capacitatea reală pe care o avea pista, după ce iniţial acesta a publicat nişte date nereale.

CITEŞTE ŞI


Wizz Air se mută de la Mureş la Cluj pentru un an de zile

CITEŞTE ŞI


Din motive de siguranţă, Wizz Air pleacă de la Târgu Mureş. Ce destinaţii vor veni pe aeroportul din Cluj

abonare newsletter