Actualitate

Monitorul de Cluj a anticipat corect. O companie aeriană creşte numărul zborurilor de pe Aeroportul Cluj spre Varşovia

Începând din luna iulie, compania aeriană LOT va creşte numărul de zboruri dintre Cluj-Napoca şi Varşovia.

“Ne aflăm aici la un an după succesul operaţiunilor de zbor de pe Aeroportul Cluj. Când ne-am întâlnit aici pentru prima dată anul trecut era soare, dar, din păcate, se pare că vremea nu ţine cu noi de data aceasta şi ne îndreptăm din nou spre iarnă. Asta nu ne împiedică să aterizăm şi să decolăm în orice condiţii meteo. LOT cunoaşte un potenţial extraordinar de creştere în Cluj-Napoca, tocmai de aceea mărim numărul de zboruri spre Varşovia. Am început cu 4 zboruri pe săptămână, iar acum se operează de cinci ori pe săptămână. Acest lucru nu este de ajuns, drept pentru care din luna iulie adăugăm încă o frecvenţăd e zbor, astfel zborul Cluj-Varşovia se va opera de 6 ori pe săptămână”, a declarat Adrian Kubicki, director de comunicare LOT Polish Airlines.

Potrivit lui Kubicki, compania a transportat 4,3 milioane de pasageri în 2015, 5,5 milioane de pasageri în 2016, iar pentru acest an estimează că va transporta 6,6 milioane de pasageri.


“Suntem singura companie din acestă regiune care efectuează zboruri lungi spre America de Nord şi suntem mândri să spunem că oferim conexiuni în cel mai important hub din Europa. În acest an am avut 20.000 de pasageri care au zburat către şi de pe Aeroportul Cluj. Avem o strategie foarte puternică în aceast hub. 70% din pasagerii noştri de la Cluj se duc mai departe. La Cluj am văzut o creştere spectaculoasă, am ajuns la un număr dublu de pasageri”, a mai spus Kubicki.

Cu ocazia acestei aniversări, Aeroportul Cluj a organizat un moment artistic dedicat compozitorului polonez Frederic Chopin.


Zborurile spre Varşovia sunt operate în toate zilele lucrătoare, în afară de duminică.

"Programul zborurilor este creat să asigure cea mai rapidă conexiune spre toate destinaţiile din SUA şi Canada precum şi spre Scandinavia. LOT intenţionează să-şi continue dezvoltarea, iar începând cu lna aprilie, transportatorul aerian oferă zboruri către destinaţii din SUA, Newark şi Los Angeles. De ce e import acest hub din Varşovia? Are foarte multe avantaje, este mic, timpul de conexiune este de 35 minute, astfel că nu trebuie să vă faceţi probleme că nu veţi prinde zborurile următoare, spre deosebire de huburile foarte mari din Vestul Europei, unde timpii sunt foarte mari", au mai spus reprezentanţii companiei.


Cu această ocazie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, a precizat că în această perioadă la aeroport se desfăşoară mai multe lucrări de extindere a terminalelor.

“Îmi pare rău că nu v-am putut întâmpina cu un covor roşu, v-am întâmpinat cu un covor alb. Aseară ne-am culcat de Paşte şi ne-am trezit de Crăciun. Dar cu toate acestea, aeroportul se descurcă. În 30 martie anul trecut am participat la conferinţa de presă pentru primul zbor pe ar el-a deschis compania LOT. Atunci au fost 4 zboruri pe săptămână, acum sunt 5 zboruri pe săptămână. Din iulie se preconizează 6 zboruri săptămânale. Vreau să cred şi cred cu tărie că intensificarea zborurilor se datorează şi Clujului şi judeţului. Clujul are ce să ofere şi sunt sigur că contribuie la dezvoltarea şi intensificarea zborurilor acestor companii. Sper să ajungă şi la mai multe zboruri săptămânale. În permanenţă noi am sprijinit şi vom sprijini aeroportul pentru a se dezvolta. În această perioadă se execută lucrări de extindere a terminalului de pasageri pentru că piaţa o cere”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Mînzat.


La rândul său, directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat că traficul pe aeroport a crescut în primul semestru cu 60%, iar pasagerul cu numărul 1 milion va fi sărbătorit mai devreme în acest an.

“În această vară vom avea 20 de ani de când Consiliul Judeţean e proprietarul aeroportului. Investiţiile şi sprijinul pe care CJ le-a dat sunt motivele pentru care în momentul de faţă suntem pe profit şi ne apropiem de 3 milioane de pasageri. E foarte importantă pentru noi compania LOT pentru că are foarte multe conexiuni. Suntem convinşi că dezvoltarea lor va fi importantă şi va contribui la diversificarea destinaţiilor în întreaga lume. Ne bucurăm că şi ei au contribuit la creşterea traficului. Pe primul trimestru am avut o creştere de 60%, am depăşit 500.000 de pasageri. La jumătatea lunii iunie vă vom invita să sărbătorim împreună un milion de pasageri”, a spus Ciceo.


CITEŞTE ŞI

Un an de când clujenii zboară la Varşovia. O companie aeriană vine cu veşti bune pentru Aeroportul Cluj

 

abonare newsletter