Actualitate

FOTO Atmosferă de vacanţă în Parcul Central. Clujenii au profitat de ziua liberă de Paşti

Atmosferă de adevărată mini-vacanţă, luni la prânz, în perimetrul lacului şi al Parcului Central din Cluj.

Numeroşi clujeni au ales ca modalitate de relaxare în a doua zi de Paşti – luni, zi liberă legală, o plimbare / „şedere” în vecinătatea lacului din Parcul Central.

În special cuplurile cu copii au optat pentru o plimbare pe lac cu hidrobicicleta, în timp ce la câţiva metri, dotate cu "tracţiune" naturală, înotau răţuşte sălbatice, atât de iubite de cei mici şi nu numai.


Aparatele de fitness în aer liber sunt accesate şi când e vreme mohorâtă, darămite pe o zi plcăută, în timp ce terenul de streetball găzduieşte aproape mereu noi şi noi întreceri ori „antrenamente” amicale.

„Ne mai plimbăm prin Gheorgheni, dar aici e atmosfera clasică, 'de centru', ne bucurăm de parcul cu istoricul lui”, spun un el şi o ea, aşezaţi pe o bancă de lângă lac; în timp ce mama îşi hrăneşte dintr-un borcănaş bebeluşul, tatăl supraveghează din umbră celălaltă copil.


„E o zi frumoasă pentru plimbare, e plăcut să vezi lume relaxată, feţe destinse”, spune Lucia, o doamnă însoţită de soţul ei şi de fata lor adolescentă.

Unii dintre cei prezenţi în parc au vrut să imortalizeze momentul, cu ajutorul aparatului foto, profitând de lumina generoasă:


„Venim destul de des, pentru lac, răţuşte, de la an la an ni se pare că arată tot mai bine, faţă de ce a fost mai demult, după ce au fost renovate clădirea şi aleile”, spun Ciprian şi Mihaela, însoţiţi de fiul lor adolescent.

abonare newsletter