Actualitate

Drumul Crucii, refăcut de peste 100 de greco-catolici într-o procesiune prin centrul Clujului

Peste 100 de credincioşi greco-catolici au refăcut, miercuri, Drumul Crucii prin centrul municipiului Cluj-Napoca, aceştia având în frunte un tânăr care a jucat rolul lui Isus Cristos purtând o cruce de lemn pe umăr, flancat de alţi doi care au interpretat doi soldaţi romani.

Participanţii la procesiune s-au adunat, miercuri după-amiază, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, de unde au pornit spre Catedrala Greco-Catolică ”Schimbarea la Faţă”, rugându-se şi intonând cântece religioase.

În fruntea lor s-au aflat trei tineri, unul având o cruce de lemn pe umăr şi o coroană de spini pe cap, interpretând rolul lui Isus Hristos flancat de ceilalţi doi costumaţi în soldaţi romani.


Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, prezent la procesiune alături de mai mulţi preoţi, a declarat că procesiunea Calea Crucii este una dintre cele mai vechi tradiţii ale bisericii, prin care creştinii încearcă să trăiască la persoana I-a momentul patimilor Domnului.

”Refacem traseul pe care Isus Hristos l-a parcurs înainte de răstignirea pe cruce. Prin această procesiune urmărim să ne ajutăm la nivel spiritual să retrăim acele momente ca fiind momentele noastre, pentru că, acolo pe cruce, au fost şi momentele noastre. Este un moment de rugăciune, în care vrem să transmitem urbei că este cazul să lăsăm puţin munca şi ritmul asiduu şi să ne aplecăm puţin asupra sufletelor noastre, pentru că Isus Hristos le-a luat pe toate, acolo, pe cruce”, a spus episcopul greco-catolic.


La intrarea în Catedrala Greco-Catolică „Schimbarea la Faţă”, credicioşii au primit cruciuliţe din carton pe care le-au pus pe o cruce de mari dimensiuni din interiorul lăcaşului de cult.

Ultimele Stiri
abonare newsletter