Actualitate

Ionuţ Rusu, şeful de la Polivalentă, luat peste picior de consilierii locali. Nu a fost în stare să lege două propoziţii citind de pe foaie

Şeful de la Polivalentă, Ionuţ Rusu, s-a făcut de râs în plenul Consiliului Local când se dezbătea aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Sălii Polivalente. Recent, Rusu a fost implicat într-un scandal, el fiind încătuşat şi dus la Poliţie pentru că ar fi încercat să spargă un control antitero ce se efectua înaintea meciului România-Danemarca.

Prima lovitură sub centură la adresa lui Rusu a venit înainte de a i se da cuvântul pe proiectul ce viza aprobarea veniturilor şi cheltuielilor Sălii Polivalente pe anul 2017. Atunci, consilierii locali “l-au felicitat” pentru modul în care se prezintă în faţa Consiliului, cu alte cuvinte, lui Rusu i s-a atras atenţia asupra îmbrăcămintei neadecvate. Rusu a venit îmbrăcat cu o cămaşă verde în carouri şi blugi.

A urmat rândul lui Rusu să se facă de ruşine. Prezentând cu ce se ocupă Sala Polivalentă şi ce cheltuieli va avea pe anul acesta, Rusu s-a fâstâcit, s-a bâlbâit şi abia a reuşit să lege două propoziţii chiar dacă citea de pe foaie, fără a oferi un răspuns satisfăcător.


“Noi, ce facem acolo, practic punem la dispoziția sportivilor amatori și profesioniști Sala Polivalentă pentru închiriere, cât și organizațiilor care organizează concerte. Astfel s-a reușit în 2016 din totalul de 8.000 de ore cât are un an, 4.000 de ore să fie rezervate sportului și 2.500 rezervate evenimentelor artistice. Legat de bugetul pe anul acesta, pe care vă rog să îl aprobați, avem un an special având în vedere că organizăm campionate europene și Primăria Cluj-Napoca demarează o investiție de extindere a capacității sălii de la 7.227 de locuri la 9.300 astfel încât să se vadă în condiții optime Campionatul European de Baschet. Având în vedere această situație, activitatea Sălii Polivalente, în prima jumătate a anului, a fost redusă pentru că nu puteam avea evenimente în paralel când muncitorii lucrau la extindere. Practic, în primele trei luni, activitatea a fost redusă, iar în lunile mai, iunie, iulie, activitatea va fi complet suspendată astfel încât Campionatul European de Baschet, care se desfășoară în perioada 31 august – 7 septembrie, să se desfășoare fără niciun fel de probleme. În momentul de față, s-a terminat prima fază a lucrărilor, în care s-a pregătit practic amplasarea tribunelor, iar lucrărilor s-au oprit datorită faptului că în 19 aprilie începe Campionatul European de Gimnastică, iar în 12 aprilie intră cu amenajarea sălii. În mare, cam asta este prezentarea”, a precizat Rusu.

Primul care a luat atitudine asupra “prezentării” lui Rusu a fost consilierul local Dan Morar (PSD).


“Nu vedem ce acțiuni aveți dumneavoastră în partea de management a unității. Dacă aș fi dorit să vorbesc cu un contabil l-aș fi chemat astăzi să îmi spună de ce x1 plus x2 dă x3, dar nu este cazul. Nu văd o viziune în ce anexe avem aici, ce faceți dumneavoastră ca să nu greșim și unde ne propunem să ajungă fondurile. Nu cred că vom reuși până când românii nu își vor permite prețuri de bilete la nivel european, să aducem sala aceasta pe profit. La modul în care se gestionează sala în momentul de față și la câte evenimente se creează în jurul sălii am putea să o transferăm ca și direcție în cadrul Primăriei și pierderile ar fi mult mai mici. Ce aș fi foarte curios este să văd fișa postului și pentru dumneavoastră și pentru membrii Consiliului de Administrație, ca să știu cu ce vă ocupați dumneavoastră timpul la locul de muncă. Ce ne aduce nouă celor din Cluj-Napoca, ce evenimente am putea noi să aducem aici, nu doar o înșiruire contabilicească de trei sume, care nici nu dau cât trebuie. Cel puțin din punctul meu de vedere nu o să votăm bugetul de astăzi și vă doresc...nu știu dacă veți rămâne pe viitor director...dar dacă veți rămâne să veniți pus la punct, din respect și bun simț față de cei care sunt aici și vă acordă sau nu votul”, a spus Morar.

Şi dialogul a continuat:


Ionuț Rusu: Cheltuielile cu salariile sunt la fel ca anul trecut.

Dan Morar: Practic nu aveți în față o viziune pentru că se aprobă bugetul societății. Nu cereți bani pentru o viziune, pentru ceva, cereți bani și punct.


Florin Gliga (PNL): Am avut o discuție cu reprezentanții Sălii Polivalente, conducerea mi-a confirmat datorită evenimentelor și proceselor de modernizare în desfășurare, activitatea va rămâne la nivelul anului trecut. În ceea ce privește fișa postului în Consiliul de Administrație, pentru conformitate este Legea 31 și Ordonanța 109.

În bugetul Sălii Polivalente pe anul 2017 se estimează venituri totale de 2,2 milioane lei şi cheltuieli totale de peste 3 milioane de lei.


Ionut Rusu se află într-un veşnic interimat ca director la Sala Polivalentă din anul 2015.

Ultimele Stiri
abonare newsletter