Actualitate

ACCIDENT ECOLOGIC! 6.000 de metri cubi de STERIL au ajuns accidental într-un râu din Apuseni. Autorităţile, în alertă

Râul Arieş din Munţii Apuseni a fost poluat cu circa 6.000 de metri cubi de steril în urma accidentului tehnologic produs la iazul de decantare Valea Şesei, aparţinând societăţii Cupru Min.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de ISU Alba, societatea Cupru Min şi-a întrerupt activitatea şi a intervenit cu utilaje pentru întreruperea deversării.

”În urma accidentului tehnologic produs la iazul de decantare Valea Şesei, aparţinând de Cupru Min Abrud, s-a deversat pe Valea Şesei şi apoi în râul Arieş o cantitate de circa 6.000 metri cubi steril. Cupru Min S. a întrerupt atât activitatea, cât şi deversarea sterilului în iazul de decantare. Societatea a intervenit cu utilaje pentru întreruperea deversării şi în jurul orei 15:40 s-a reuşit întreruperea deversării”, arată ISU Alba.


Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire al Apelor, ai Comisariatului Judeţean Alba din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Unirea al judeţului Alba s-au deplasat la faţa locului pentru investigarea fenomenului şi recoltării probelor de apă.

”În urma evaluării situaţiei din teren, s-au stabilit următoarele măsuri: monitorizarea permanentă a zonei din avalul barajului unde s-a produs incidentul, până la găsirea unei soluţii finale; curăţarea zonei afectate de deversarea sterilului; avertizarea populaţiei privind protejarea surselor de apă, a hranei şi animalelor. NU se va folosi apa râului Arieş pentru alimentaţie şi pentru igienă personală”, mai arată ISU Alba în comunicat.

Etichete: aries apuseni
Ultimele Stiri
abonare newsletter