Actualitate

Medicii de la UPU, stupefiaţi de starea în care a ajuns copilul sfâşiat de câini la Cluj: "Nu au mai văzut aşa ceva în 30 de ani de meserie"

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii din Cluj au rămas stupefiaţi de starea foaarte gravă în care a ajuns copilul de 8 ani sfâşiat de câini la spital joi seară.

FOTO Arhivă FOTO Arhivă

Directorul medical al Spitalului de Copii din Cluj, Călin Lazăr, a spus că nu a mai întâlnit un copil muşcat de câini cu răni atât de profunde şi la fel a fost, potrivit lui şi reacţia unor colegi ai săi, cu vechime de 20-30 de ani în profesie.

„Copilul este intubat, internat în Secţia de Terapie Intensivă şi cea mai mare parte din plăgi nu mai sângerează, a fost suturat, urmează să primească terapia specifică rabiei – este un protocol special de urmat. Medicul plastician care l-a operat azi-noapte şi care este de gardă şi astăzi rămâne să îl supravegheze să vadă dacă va dezvolta aşa numitul 'sindrom de compartiment' la nivelul membrelor, ceea ce înseamnă că dacă acolo se secretă substanţe interstiţial, la nivelul membrelor, riscul este de a comprima definitiv şi irevocabil structuri vasculare şi structuri nervoase şi atunci trebuie să faci o incizie, să tai tu și să laşi lichidul să se evacueze”, a declarat el.


Conform medicului băiatul are 25-30 de plăgi, iar "pectoralul stâng lipseşte cu desăvârşire", este sfâşiat, smuls, în timp ce axila, mai exact subsoara, poate fi văzută "ca la o lecție de anatomie". „Medicii spun că nu au văzut niciodată aşa ceva în 30 de ani de meserie”, a explicat Călin Lazăr, care el însuşi a mărturisit că nu a mai întâlnit un pacient cu muşcături atât de ample şi grave.

Amintim, un copil de 8 ani din Câmpia-Turzii a fost adus cu ambulanţa la Secţia UPU a Spitalului de Copii Cluj joi seară, după ce ar fi fost muşcat de mai mulţi câini. Potrivit cercetărilor poliţiştilor copilul a fost muşcat de 4 câini, în incinta unei societăţi comerciale împrejmuite cu gard. Una din ipoteze este că băiatul a ajuns în curte firmei respective după ce a sărit gardul.


 

Etichete: caini upu cluj copil
Ultimele Stiri
abonare newsletter