Actualitate

Violoncelistul clujean Adrian Naidin despre incidentul cu Poliția Antidrog: Cred că a fost la comanda cuiva, dar nu am dovezi

Adrian Naidin a revenit anul acesta pe scenă cu un nou spectacol, în ciuda faptului că mâna dreaptă încă nu i s-a refăcut complet după incidentul din septembrie 2016, când artistul a căzut de la etaj în cursul unei operaţiuni controversate a Poliţiei Antidrog.

“După ce au năvălit mascații în casă, iar eu, speriat, am sărit pe fereastră, m-am accidentat. Mâna dreaptă încă nu este refăcută, ori tocmai în mișcarea mâinii drepte din încheietură constă toată delicatețea și măiestria sunetului. Durează mult recuperarea, cam un an. Când am avut accidentul am crezut că înnebunesc pentru că nu aș putea trăi fără să cânt. Asta știu să fac. A fost un accident stupid, când eu, luat din somn, m-am speriat cumplit. Analizele făcute la spital au relevat că nu consumasem nimic. Cred că a fost la comanda cuiva, dar nu am dovezi, așa că nu pot acuza pe nimeni. Am primit chiar vizita a trei domni, ce nu s-au prezentat, și care mi-au spus să o las mai moale cu procesul. Din păcate, autoritățile fac excese peste tot în lume. Frica va genera lipsa libertății. Trebuie să avem curajul să ne facem auzită vocea. Eu sunt liber și voi muri liber, chiar dacă se va întâmpla mâine sau poimâine”, a spus Naidin într-un interviu.

Violoncelistul Adrian Naidin a fost dus în septembrie anul trecut la Spitalul Elias din Capitală, după ce a căzut de la etajul unu al vilei în care locuieşte, în timpul unor percheziţii privind o cultură indoor de canabis.


Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaş şi decisiv în formarea lui că violoncelist şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secţia Violoncel şi Muzică de Camera. S-a perfecţionat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky.

A debutat în 1998 că artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 şi 2003 a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru muzică de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti.


A susţinut numeroase concerte atât la nivel naţional cât şi la nivel inernaţional în Cluj, Bucureşti, Atena, Milano sau Viena.

A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale de muzică, dintre care două premii III la „Olimpiada Naţională de Muzică” (1987 şi 1990), premiul ÎI la „Concursul Naţional de Interpretare Muzicală’ şi Premiul ÎI pentru Muzică de Camera la „Concursul Internaţional de la Reichenau”, Austria (1997).


CITEŞTE ŞI

Violoncelistul Adrian Naidin: Ministerul de Interne să îmi cureţe numele pătat de angajaţii lui


CITEŞTE ŞI

Violoncelistul clujean Adrian Naidin, internat după ce a căzut de la etaj în timpul unor percheziţii

Ultimele Stiri
abonare newsletter