Actualitate

Muzică şi poveşti, pentru tineret, vineri la Filarmonică

Filarmonica din Cluj aşteaptă publicul tânăr, dar nu numai, la concertul de vineri, 17 martie, de la ora 13, în cadrul căruia două din cele mai populare lucrări ale lui P.I. Ceaikovski vor fi însoţite de poveşti istorisite de un actor de la teatrul de păpuşi.

FOTO Facebook Filarmonica de Stat Transilvania FOTO Facebook Filarmonica de Stat Transilvania

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”, sub bagheta dirijorului principal Gabriel Bebeşelea le-a pregătit clujenilor, în special copiilor şi tinerilor, un concert cu două lucrări îndrăgite ce vor fi „suplimentate” cu explicaţii atractive pentru copii, istorisite de Ionuţ Constantinescu, actor la Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj. Evenimentul va avea loc vineri, 17 martie, de la ora 13, la Colegiul Academic, sub genericul „Concert pentru tineret”.

Două dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Ceaikovski, "Marş Slav" şi uvertura-fantezie "Romeo şi Julieta", vor fi prezentate şi explicate publicului Filarmonicii. „Concertele pentru tineret fac parte din obiectivele Filarmonicii încă de la înfiinţarea instituţiei. Ele au luat forme diferite, de la un directorat la altul, scopul lor însă a fost mereu acelaşi: de a ne ‘creşte’ şi de a ne forma publicul de mâine, de a ne asigura că vom avea săli pline la concerte şi pe viitor”, susţin reprezentanţii instituţiei muzicale clujene.


Gabriel Bebeşelea este considerat la 28 de ani unul dintre „cei mai înzestraţi dirijori ai României ultimelor decade” (Jurnalul Festivalului „George Enescu”, 2011), fiind câştigător a mai multor concursuri de dirijat. Artistul este în prezent dirijor principal al Filarmonicii şi al Operei Naţionale Române din Cluj, dar şi dirijor principal invitat al Filarmoncii din Sibiu. Ionuţ Constantinescu este protagonist al unor spectacole importante din repertoriul ultimelor stagiuni de la Teatrul Puck. Tichetele de intrare la concertul de vineri au preţul unic de 8 lei şi pot fi cumpărate de la casa de bilete din Casa de Cultură a Studenţilor, respectiv vineri, în ziua concertului, între orele 10-14, de la sala de concerte.

 

abonare newsletter