Actualitate

Studenţii de la UBB plantează puieţi în Parcul “Iuliu Haţieganu”. Campania “Keep it green" se desfăşoară pe tot parcursul zilei de marţi.

Studenţi şi cadre didactice din UBB şi reprezentanţi ai echipei de fotbal Universitatea Cluj, alături de managerul sportiv al echipei, Ioan Ovidiu Sabău, participă marţi la cea mai mare campanie de plantare – „Keep it Green!”, în Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Plantarea de puieţi se face pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare situate în zona dinspre râul Someş a parcului. Iniţial la această acţiune s-au înscris peste 130 de voluntari, însă ulterior numărul lor a ajuns la aproximativ 300.

„Acţiunea se desfăşoară astăzi în Parcul Iuliu Haţieganu şi are ca scop reîmpădurirea parcului având în vedere faptul că în urmă cu trei ani de zile când s-a făcut proiectul de reamenajare a parcului au fost tăiaţi nişte copaci. Acum venim cu nişte copaci noi. La această acţiune participă studenţi şi cadre didactice ale UBB şi de asemenea, sportivi ai Clubului Universitatea respectiv echipa de fotbal Universitatea Cluj şi echipa de handbal Universitatea Cluj. Acţiunea se bucură de suces, au fost foarte multe solicitări din partea studenţilor, efectiv nu mai aveam suficiente materiale pentru aşa ceva” a pus, Leon Gomboş, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj.  


Ioan Ovidiu Sabău a subliniat la rândul său, că acţiunea este una motivaţională şi nu în ultimul rând relaxantă.  

“Este o iniţiativă pe care eu o apreciez foarte mult. Din păcate, la nivel mondial se defrişează undeva la 200 de km pătraţi pe zi. doar din lăcomie, doar pentru bani. De altfel, am văzut foarte multe iniţiative în ţară de acest fel, pentru că din păcate sunt mai mulţi care distrug şi nu se gândesc la copiii lor, la viitorul copiilor lor.


Am crescut la ţară şi sunt foarte legat de natură, mi-am făcut propria livadă aici, undeva lângă Cluj, eu am făcut gropile, eu am plantat, am săpat în jurul pomilor fructiferi, deci pot să spun că pentru mine e o relaxare, mă încarcă. Nu este o activitate uşoară, dar este plăcută. Sigur, aceasta este doar o iniţiativă, dar dacă facem un astfel de gest poate motivăm şi pe alţi oameni. Astfel de activităţi trebuie să fie un obiectiv pentru foarte mute oraşe din ţară. Vedem acest parc extraordinar, mă bucur că este îngrijit şi curat şi sper să vină cât mai multă lume să facă sport aici”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter