Actualitate

Eternul abonat la banii clujenilor, Decebal Cotoc, nu va vedea niciun ban în 2017 de la Primărie

Eternul abonat la banii clujenilor, Decebal Cotoc, nu va mai primi anul acesta finanțare nerambursabilă de la bugetul local pentru evenimentele pe care le organizează, care mai de care mai discutabile. După ce fundația pe care o conduce, J.M. Keynes, a cerut cei mai mulți bani de la bugetul local, 2,5 milioane de lei, Primăria Cluj-Napoca a tăiat-o de pe lista de finanțări.

Primăria Cluj-Napoca a publicat lista ONG-urilor și asociațiilor culturale care vor primi anul acesta bani de la bugetul local pentru susținerea proiectelor. Municipalitatea a alocat nu mai puțin de 18,5 milioane de lei, finanțări nerambursabile pentru evenimentele culturale locale și 8,3 milioane de lei pentru proiecte culturale regionale.

Marele absent de pe listă: Fundația J.M. Keynes în spatele căreia se află omul de afaceri Decebal Cotoc, patronul Amprenta Advertising.


Acesta a cerut nu mai puțin de 2.475.000 de lei pentru organizarea festivalului rock „ We are rocking the city”. Cotoc a fost refuzat de la finanțare deoarece are datorii la bugetul de stat, la ANAF.

Fundația patronată de Cotoc a cerut mai mulți bani decât organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania, ajuns la cea de-a 16-a ediție, festival de renume pe plan național și internațional, care au cerut de la Primărie suma de 1,4 milioane de lei, bani pe care i-a primit integral.


Au mai primit bani de la bugetul local Fabrica de Pensule (320.000 de lei), Festivalul Internațional de Carte Transilvania (150.000 de lei), Consorțiul Studenților din România condus de Iancu Șerbănescu pentru organizarea Transylvania Music Event (150.000 de lei), Asociația Fapte pentru Jazz in the Park (240.000 de lei), Asociația Student Plus pentru organizarea Transylvania International Music and Arts Festival TIMAF (280.000 de lei), Fundația Diesel Events pentru evenimentul Teatru de Club (30.000 de lei), Festivalul SoNoRo (25.000 de lei), Asociația Create. Act. Enjoy (25.000 de lei), Asociația Filmtett pentru organizarea Zilelor Filmului Maghiar (15.000 de lei), Fundația Filarmonica Transilvania pentru festivalul internațional Toamna Muzicală Clujeană (140.000 de lei), Federația Tinerilor din Cluj pentru evenimentul Cluj Never Sleeps  - Noaptea albă a culturii (70.000 de lei) sau asociația care organizează Zilele Culturale Maghiare (410.000 de lei).

Un alt etern abonat la banii publici, Ion Novăcescu, prin fundația Armonia, nu se regăsește pe lista finanțărilor. Anul acesta, Untold și Boiler Events, care organizează Electric Castle, nu se regăsesc pe lista cu finanțări de la Primărie.


Din Comisia pentru învățământ, cultură, culte, drepturile omului, minorități și societatea civilă care decide cum se împart banii ONG-urilor și fundațiilor fac parte Anna Horvath (președinte), care în prezent este urmărită penal pentru fapte de corupții și consilierii locali Mihaela Suciu, Rareș Ferdean, Ioan Sabin Sărmaș – toți de la PNL și Corina Croitoru PSD.

Lista completă a finanțărilor o puteți consulta aici.


CITEȘTE ȘI

Aceiaşi “flămânzi” întind mâna şi anul acesta la Primărie după bani publici. Ion Novăcescu şi Decebal Cotoc, nelipsiţi de pe listă


CITEȘTE ȘI

„CĂPUȘELE” BANULUI PUBLIC au înțepat bugetul Primăriei! Câți bani primesc anul acesta Decebal Cotoc și Ion Novăcescu?

Ultimele Stiri
abonare newsletter