Actualitate

UPDATE Certificare de înaltă competenţă pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a obţinut din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.) Certificatul de Acreditare. Actul atestă faptul că serviciile medicale oferite răspund tuturor nevoilor pacienţilor, atât în cazul celor care necesită spitalizare, cât şi în cel al persoanelor care solicită diferite investigaţii sau analize.

Certificare de înaltă competenţă pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj Certificare de înaltă competenţă pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj

Instituţia medicală a fost încadrată în categoria II, subcategoria II M pentru unităţile monoprofil, atestare care certifică un standard ridicat de competenţă şi care se acordă spitalelor ce deservesc populaţia judeţului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi din judeţele limitrofe, cu nivel sporit de dotare şi perfecţionare a resurselor umane.

Pe baza criteriilor stabilite la nivel naţional pentru obţinerea Certificatului de Acreditare, prin Ordinul Preşedintelui A.N.M.C.S., Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a obţinut un punctaj de nu mai puţin de 92,27%, punctaj care demonstrează un standard înalt al calităţii actului medical.


Acreditarea confirmă faptul că o unitate medicală dispune de resursele şi de competenţele profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale în specialităţile pe care le are în structură şi este necesară pentru instituţiile sanitare de stat, cât şi pentru cele private, care vor să intre în relaţii contractuale cu Casele de Asigurări de Sănătate.

“Ca evaluare, a fost un proces care a implicat toate sectoarele spitalului, atât pe cele de internare, cât şi pe cele de ambulator, inclusiv Centrul de Diagnostic şi Tratament, deci policlinica ce ţine de noi. Procesul atestă calitatea serviciilor medicale, care se oferă atât prin aparatură şi manopere, cât şi prin analize medicale, precum şi calitatea serviciilor medicale oferite de echipele de îngrijire - medici, asistenţi. Acreditarea a fost instituită de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. Ei sunt cei care au solicitat tuturor unităţilor sanitare să treacă prin acest proces. Spitalul nostru a obţinut un punctaj de 92,27%, deci un standard înalt spre perfect”, a explicat purtătorul de cuvânt al instituţiei Irina Filipescu, medic specialist de boli infecţioase.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter