Actualitate

Bătrâne din Cluj, înşelate prin metoda "accidentul". Escrocii au făcut o mică avere de pe urma lor – FOTO/VIDEO

Polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat depistat în timp ce primea bani de la o femeie înșelată prin metoda ,,accidentul”. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În seara zilei de 4 martie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au prins în flagrant delict un bărbat bănuit de comiterea de înșelăciuni prin metoda accidentul.

Cel în cauză, un tânăr de 24 de ani, comuna Balș, județul Iași, a fost depistat și imobilizat de către polițiști în timp ce încasa 10.000 de lei de la o femeie, de 63 de ani, din Dej.


În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că persoana vătămată a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care și-a declinat o calitate falsă și i-a  adus la cunoștință faptul că fiica sa a provocat un accident de circulație cu victimă, iar pentru împăcare este necesar să achite suma de 10.000 lei.

De asemenea, s-a stabilit că, în cursul aceleiași seri, cel în cauză ar mai fi încercat să înșele o femeie, de 72 de ani, din Dej, prin aceeași metodă, solicitând suma de 30.000 de lei.


“În baza probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune. La data de 5 martie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Dej, iar în baza probatoriului administrat a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului”, precizează reprezentanţii IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter