Actualitate

Început cald de săptămână la Cluj. Vremea se răceşte de lunea viitoare

Început de săptămână cu temperaturi de peste 10 grade Celsius la Clu-Napoca, însă de săptămâna viitoare e posibilă o răcire a vremii, iar temperaturile ar putea coborî chiar şi sub 0 grade.

FOTO Arhivă FOTO Arhivă

Conform datelor Institutului Naţional de Meteorologie, la Cluj-Napoca au fost consemnate +11.1 grade Celsius astăzi, 6 martie, la ora 10. Temperaturile calde se menţin şi în zilele următoare, potrivit meteorologilor, însă de săptămâna viitoare este aşteptată o răcire a vremii:

„În săptămâna aceasta rămânem la o vreme caldă, cu maxime în jurul valorii de 10 grade, fără temperaturi negative, nici noaptea. De săptămâna viitoare, din 13 martie, va fi o răcire, cu temperaturi chiar şi de minus înspre dimineaţă. Au mai fost situaţii asemănătoare şi în alţi ani, cu pătrunderi de aer rece în această perioadă. Primăvara se instalează treptat şi apar variaţii, martie este considerată luna extremelor, a schimbărilor bruşte, de la 20 de grade se poate ajunge la 3-4 grade de la o zi la alta”, a explicat Narcis Maier, şeful Serviciului de Prognoză de la Centrul Meteorologic Transilvania Nord din Cluj-Napoca, pentru Monitorul de Cluj.


Estimările privind o uşoară răcire a vremii la mijloc de martie şi în a doua parte a lunii se bazează şi pe datele Centrului European de Prognoză, care a făcut estimări uşor mai reci pentru această lună decât normele climatologice. În condiţiile în care începutul lunii a fost mai cald la Cluj, este posibil ca finalul să devină mai rece, a explicat meteorologul.

De la începutul lunii martie au existat mai multe zile cu temperaturi de peste 10 grade, maximul fiind atins chiar pe 28 februarie, când la Cluj s-a ajuns la +20 de grade.


Riscul de temperaturi negative dispare abia în jur de 5-6 mai, a explicat specialistul consultat de noi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter