Actualitate

Poliţia intră peste proprietarii din centrul Clujului. “Nu e normal ca într-o garsonieră să ai 50 de vize de flotant”

Poliţia ar urma să înceapă de astăzi controale la proprietarii care locuiesc în centrul Clujului pentru a verifica vizele de flotant.

Pentru că nu a reuşit să elimine flotantul, condiţie pentru a avea acces la unităţile de învăţământ din buricul târgului, primarul Emil Boc va trimite Poliţia pe capul proprietarilor din centru pentru a vedea dacă acele persoane care au solicitat flotant locuiesc pe bune la adresa respectivă.

“Un alt abuz care se practică, referitor la calitate. Noi facem nişte investiţii uriaşe în şcolile din centru şi din cartiere. 30% din banii Clujului merg pe învăţământ. Învăţământ de calitate există şi în şcolile de cartier, standarde superioare. Se fac în mod fictiv vize de flotant pentru a se putea înscrie copiii la şcolile din centru. Să ştie proprietarii că Poliţia va face verificări, dacă se constată că e o declaraţie în fals, proprietarii vor putea fi sancţionaţi inclusiiv penal pentru fals în declaraţii. Ai dreptul să soliciţi o viză de flotant, dar nu o utiliza în manieră abuzivă”, a spus Boc la un post de radio.


Primarul Clujului a mai spus că verificările vor începe de astăzi.

“Se fac verificări în teren deja. De astăzi, au început verificările, să fie atenţi proprietarii. Nu e normal ca într-o garsonieră să avem 50 de vize de flotant. Politicos şi elegant spun, să nu spuneţi că nu ştiţi, proprietarii vor fi primii sancţionaţi. Se vor alege cu dosar penal pentru fals în declaraţii. Am dispus ca de azi înainte când se depune cererea de flotant să verificăm dacă într-adevăr persoana respectivă locuieşte acolo. Vom merge la faţa locului să vedem dacă persoana este trecută la cheltuieli pentru a curma un abuz. Fetele primarului au învăţat la şcoli de cartier. Nu o spun cu ură, cu înverşunare. Sunt solicitări de câte 12 clase în plus ori 30 de elevi înseamnă 300 de masini care vor bloca centrul Clujului pentru că cineva nu respectă o prevedere legală. Centrul Clujului e la cod roşu datorită supraîncărcării şi acest fenoment se extinde. Pentru a putea ţine sub control oraşul e nevoie de prevenţie. Vă rog să respectaţi legea”, a mai spus Boc.


Nu este prima dată când primarul face asemenea declaraţii în încercarea de a decongestiona traficul din centrul Clujului. Pe lângă verificarea flotantului, Boc a mai declarat că îşi doreşte ca şcolile din centru să fie mutate în cartiere şi vrea introducerea autobuzelor şcolare, autobuze care să-i ia pe copii de acasă şi să-i ducă la unităţile de învăţământ pentru a „curăţa” centrul oraşului de părinţi.

CITEŞTE ŞI


Elevii din clasele I-IV, plimbaţi dintr-un cartier în altul

CITEŞTE ŞI


Aglomeraţie infernală pe strada Avram Iancu - GALERIE FOTO

CITEŞTE ŞI


Şcolile din centru, mutate în cartiere şi “curăţate” de copii şi părinţi

Ultimele Stiri
abonare newsletter