Actualitate

Dosarul "Gala Bute". DNA cere condamnarea Elenei Udrea la 20 de ani închisoare și confiscarea a 3 milioane de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut miercuri pedepse spre maximul prevăzut de lege pentru inculpații din dosarul "Gala Bute".

Procurorul DNA a cerut miercuri, la ultimul termen din dosarul „Gala Bute”, condamnarea fostului ministru Elena Udrea la o pedeapsă cu executare orientată spre maximum prevăzut pentru faptele de care este acuzată, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Elena Udrea a declarat, înaintea ultimului termen din dosar, că se aşteaptă să fie achitată, pentru că nu crede că poate fi condamnată pe denunţuri mincinoase.


Magistratul a solicitat ca şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton să primească o pedeapsă cu executare.

După ce procurorul spune pentru fiecare inculpat în parte ce pedeapsă ar trebui să primească, raportat la faptele de care sunt acuzaţi în dosarul “Gala Bute”,  instanţa va asculta pledoariile avocaţilor. Inculpaţii vor putea apoi, în ultimul cuvânt, să spună dacă sunt vinovaţi sau nevinovaţi şi să facă ultimele declaraţii privind acuzaţiile ce le sunt aduse de procurorii DNA.


Instanţa va rămâne apoi în pronunţare, urmând să anunţe când va fi dată sentinţa în dosarul “Gala Bute”. Decizia instanţei nu va fi definitivă şi va putea fi contestată de inculpaţi şi procurori.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au programat miercuri ultimul termen în dosarul "Gala Bute" în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Etichete: gala bute DNA
abonare newsletter