Actualitate

UPDATE/MAE: Cinci români răniți în incidentul din Bellingham

Cinci cetățeni români au fost răniți și transportați la unitățile spitalicești King's College London și Royal London Hospital, în urma incidentului din Bellingham, Londra, dintre care unul este în stare critică, trei în stare stabilă, iar un altul a fost externat, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

sursa foto romaniatv.net sursa foto romaniatv.net

UPDATE

"Conform ultimelor informații oficiale obținute de consulul României la Londra, care a luat legătura și s-a deplasat atât la spitale cât și poliție, cinci cetățeni români au fost răniți și transportați la unitățile spitalicești King's College London și Royal London Hospital. Patru cetățeni români sunt internați, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetățean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale", se arată într-o precizare a MAE transmisă, duminică seară presei.

Potrivit sursei citate, "autoritățile britanice continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului".


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Potrivit informațiilor oficiale transmise, până în prezent, de autoritățile locale britanice, o persoană de cetățenie română a fost implicată în accident. Aceasta este internată, în stare critică, la spitalul King's College London", se arată într-o precizare a MAE transmisă, duminică, Agerpres.


Potrivit MAE, un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la spitalul la care au fost internate victimele incidentului, pentru a oferi asistență cetățeanului român rănit, precum și pentru a verifica dacă și alți români au fost implicați în accident.

Totodată, Ministerul de Externe mai informează că reprezentanții misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetățeanului român.


"Misiunea diplomatică rămâne în legatură cu autoritățile locale și cu unitatea medicală în care au fost internați răniții, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de necesități", mai precizează MAE.

Un bărbat a fost arestat duminică dimineața, fiind bănuit de șofat periculos și în stare de ebrietate, după ce a rănit cinci persoane în sud-estul Londrei, a anunțat poliția, potrivit DPA.


Poliția metropolitană a transmis că mașina condusă de bărbat a lovit mai mulți trecători înainte de a se izbi de un zid în zona Bellingham.

Patru bărbați și o femeie, cu vârste între 25 și 46 de ani, au primit îngrijiri medicale ca urmare a rănilor suferite. Trei persoane sunt în stare critică. Șoferul a fost tratat pentru o rană la cap, a anunțat poliția.

Etichete: londra roman
Ultimele Stiri
abonare newsletter