Actualitate

„Explozie” de intervenţii ale pompierilor clujeni în situaţii de urgenţă: numărul a crescut şi cu peste 400% în unele oraşe

Intervenţiile în situaţii de urgenţă ale pompierilor de la ISU Cluj au avut creşteri incredibile în mai multe localităţi din judeţ în 2016, faţă de anul precedent, conform raportului de evaluare al instituţiei.

FOTO ARHIVĂ FOTO ARHIVĂ

La nivelul întregului judeţ, intervenţiile în "situaţii efective de urgenţă" ale subunităţilor, gărzilor de intervenţie şi punctelor de lucru ale Inspectoratului – altele decât intervenţiile SMURD - au avut o creştere de 181%, de la 1711 la 4.822, adică de aproape trei ori mai multe operaţiuni.

Creşterea generală este dată inclusiv de salturile incredibile în materie de astfel de intervenţii în mai multe localităţi din judeţ.


Creştere de peste 500% la Mociu

În oraşul Huedin pompierii au intervenit în 2016 la 512 cazuri de urgenţă, peste 5 ori mai multe faţă de 2015, creşterea fiind de 438%. Creşteri semnificative au avut loc şi la Dej, 760 faţă de 211 (260%) şi Turda – 713 intervenţii comparativ cu 222 (221 %). 

Recordul îl deţine însă punctul de lucru Mociu: chiar dacă exprimată numeric creşterea nu este atât de spectaculoasă, ea este incredibilă ca procent şi ca proporţie: pompierii au intervenit în 150 de situaţii de urgenţă în 2016, comparativ cu 22 de operaţiuni în 2015, adică de mai bine de 7 ori mai multe intervenţii.


De la salvări de la înec la deblocare de uşi

„Situaţiile efective de urgenţă” includ, conform reprezentanţilor ISU, o gamă foarte mare de intervenţii, altele decât cele ale echipajelor SMURD. Sunt cuprinse în această categorie de la incendii la salvări de la înec şi salvarea unor animale, de la deblocări de uşi la transportul unor persoane supraponderale sau în incapacitate de a se deplasa.

Amintim, conducerea ISU Cluj şi-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute evaluarea activităţii instituţiei în anul 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter