Actualitate

A 16-a zi de proteste. Clujenii au ieşit din nou în stradă, în ciuda frigului.

Clujenii au protestat pentru a 16-a zi consecutiv împotriva Guvernului Grindeanu.

sursa foto Facebook Alina Rusu sursa foto Facebook Alina Rusu

Peste 200 de clujeni s-au strâns miercuri seară, în Piaţa Unirii, pentru a continua protestele împotriva Guvernului Grindeanu. Ca şi în celelalte seri, protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale şi au afişat un banner inscripţionat cu mesajul “Suntem cu ochii pe voi“. Manifestanţii au urmat apoi un traseu pe străzile din centrul oraşului.

La începutul săptămânii,  se anunţau noi proteste. „Continuăm zilnic cu protestele asa cum ați decis cu toții în piață pentru a menține presiunea străzii pe guvern și parlament, trebuie să rămânem în gardă... OUG 14 va fi trecută în parlament, trebuie sa fim cu ochii pe ei. Protestele masive de peste 100.000 de participanți din weekend au arătat legitimitatea protestelor, vom face în fiecare duminică câte un protest masiv pentru a da săptămânal un mesaj forte ca nu ne vom retrage până când nu își dă demisia guvernul Grindeanu și pleacă Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu acolo unde le este locul... în sălile de judecată unde trebuie să justifice infracțiunile pe care le-au comis pentru a ajunge unde sunt. Ne vedem la plimbarea de seara!”, era mesajul protestatarilor.


Vă reamintim, protestele în toată ţara au început în urmă cu două săptămâni, în marţea neagră când Guvernul Grindeanu a adoptat, seara târziu Ordonanţa 13 privind modificarea codurilor penale. De atunci protestatarii au ieşit în fiecare seară în marile oraşe din ţară şi nu numai scandând şi manifestând împotriva Guvernului Grindeanu.

abonare newsletter