Actualitate

„Opera lui Banksy” de pe Cetățuie a fost ȘTEARSĂ - FOTO

Mai mulți muncitori munceau de zor luni la prânz pentru a îndepărta desenele inscripționate cu politicieni după gratii de pe Monumentul Eroilor Neamului de pe Cetățuie.

Așa cum au promis, autoritățile s-au ținut de cuvânt și luni au chemat o echipă de muncitori care a șters desenele cu graffiti de pe Crucea de pe Cetățuie.

Pe pereții monumentului au apărut imagini pictate cu Liviu Dragnea, Victor Ponta, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Nicolae Ceaușescu, Traian Băsescu, Victor Ciorbea, C. V. Tudor, Elena Udrea. 


Se pare că autorităților nu le-a păsat nici de petiția lansată în spațiul public prin care se cere ca ștergerea picturilor pe de monument, pe care autoritățile locale intenționează să o facă în curând, să fie oprită, deoarece desenele graffiti sunt semnate cu numele de Bansky, care este un cunoscut artist de street art.

"Să nu lăsăm ca, datorită nepriceperii sau ignoranței, acest monument să fie distrus! Asupra Monumentului Eroilor Neamului a fost realizată o intervenție inspirată de protestul ultimelor zile și poartă semnătura renumitului artist internațional de street art, Banksy. Intervenția a fost realizată printr-un gest de appropiation al unui alt monument, dedicat Eroilor Neamului de pe Dealul Cetățuia. La rândul lor, graffiti-urile de pe Zidul din Berlin au reprezentat acte de vandalism la momentul realizării lor, cu toate acestea ele sunt păstrate cu mare grijă, fiind exprimări vizuale de neînlocuit ale unor momente istorice de turnură", se arată în textul postat online. 


Crucea de pe Cetățuie, care este numită și Monumentul Eroii Neamului, a fost construită în 1997 și este dedicată memoriei martirilor Revoluției de la 1848.

CITEȘTE ȘI


S-a grăbit Poliția Locală să se laude că i-a prins pe cei care au vandalizat Monumentul Eroilor?

CITEȘTE ȘI


Tinerii care au vandalizat Monumentul Eroilor din Cluj au fost identificați

CITEȘTE ȘI


Nu se lasă. Doi tineri care încercau să facă noi desene pe Crucea de pe Cetățuie au fost prinși 

Ultimele Stiri
abonare newsletter