Actualitate

Un nou protest la Cluj. Peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă: ”Ziua muncim, noaptea vă păzim”. Unui protestatar i s-a făcut rău

Câteva mii de persoane au ieşit în stradă, duminică, pentru a treisprezecea seară consecutiv, în Cluj-Napoca, oamenii având pancarte pe care scrie ”Ziua muncim, noaptea vă păzim”, ”Aţi obosit deja? Noi nu, ghinion!” sau ”Doamne, ia-le ce-au furat, lasă-le cât au lucrat”.

UPDATE ORA 21.00

Numărul participanţilor la protestul de la Cluj-Napoca a ajuns la 10.000 şi continuă să crească în condiţiile în care aceştia mărşăluiesc prin zona centrală a oraşului. La un moment dat, unui protestatar aflat în scaun cu rotile i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale.

Clujenii au ales să urmeze un traseu de aproximativ şase kilometri, mai lung decât în zilele anterioare.


Oamenii scandează ”Nu cedăm, nu capitulăm”, ”Noi nu suntem o naţie de sclavi” sau ”Nu staţi la căldură şi pe voi vă fură”, iar printre participanţi sunt câţiva tineri care au tobe.

În timpul marşului, pe Calea Dorobanţilor, unui protestatar aflat în scaun cu rotile i s-a făcut rău şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, bărbatul a făcut o criză de epilepsie.


La ora transmiterii acestei ştiri, coloana de manifestanţi se îndreaptă spre centrul oraşului.

 


UPDATE ora 20.00

Şi la Cluj-Napoca, numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 6.000 şi continuă să crească în condiţiile în care manifestanţii au plecat în marş pe străzile din oraş.

În jurul orei 20.00 oamenii au pornit pe străzile orașului, într-un marș deja cunoscut clujenilor de la protestele din zilele anterioare, pe traseul Bd. Eroilor-Dorobanților, până în Piața Mărăști și înapoi în centru. Pe acest drum, coloanei de manifestanți i se alătură oameni veniți din diferite direcții.


Protestatarii sunt însoțiți, ca de fiecare dată, de forțele de ordine, nefiind înregistrate incidente.

Oamenii scandează 'Demisia!', 'Hoții', 'România trezește-te!' sau 'Rezistăm', iar pe pancarte sunt scrise mesaje precum 'Ați obosit? Ghinion! Noi nu!', 'Ziua muncim, noaptea vă păzim'.


Aceasta este a 13-a zi de proteste de la emiterea OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Oamenii au început să se strângă în Piața Unirii începând cu ora 19,00, aducând cu ei pancarte cu diferite mesaje, steaguri tricolore pe care le agitau și diferite instrumente de suflat, cum ar fi fluiere sau vuvuzele, unde au scandat ”Jos Guvernul”.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum ”Alungăm corupţia din România”, ”Păstrăm flacăra aprinsă”, ”Justiţie, onestitate, libertate”, ”Ziua muncim, noaptea vă păzim”, ”Aţi obosit deja? Noi nu, ghinion!”.

De pe fereastra unui imobil din piață, cineva a aprins un proiector care plasa pe fațada unei clădiri de pe latura opusă mesaje precum '#rezist', '#existăm', '#suntem destui?', '#ați obosit?', '#continăm' și alte mesaje asemănătoare.

Ca și în serile trecute, în piață a fost adus un sistem de sonorizare și o mică scenă, pe care a urcat Bogdan Rădulescu, un tânăr cunoscut clujenilor ca realizator de emisiuni TV și care este unul dintre organizatorii protestelor. Acesta a rostit, timp de câteva minute, un discurs în care a arătat că manifestările din piață nu sunt organizate de niciun partid și că oamenii vin să protesteze pentru că sunt nemulțumiți de felul în care Guvernul înțelege să conducă țara. Rădulescu a subliniat că nu este, așa cum a fost acuzat de diferite personae, 'MC-ul Clujului', și i-a îndemnat pe cei strânși în piață să reziste până la 53 de zile de protest, atât cât s-a stat în Piața Universității, în urmă cu 27 de ani, la manifestațiile intrate în istorie sub numele de 'Golaniadă'.

Ultimele Stiri
abonare newsletter