Actualitate

Protestatarii de la Cluj anunță pentru azi “o plimbare mai consistentă”. Aceiași oameni, rămași fideli manifestărilor!

Aproximativ 2.000 de clujeni și-au păstrat decizia de a protesta până la căderea Guvernului. În mare, aceiași oameni protestează de aproape două săptămâni.

Week-end-ul nu a adus, așa cum se aștepta o creștere consistentă a numărului de manifestanți. Doar aproximativ 3.000 de oameni au ieșit aseară pe străzile Clujului, față de aproape 50.000 sâmbăta trecută.

Cei aproximativ 2.000 de oameni rămân pe poziții și anunță protest și astăzi, duminică, de la 19:00 la 23:00. Se vor întâlni în cartiere, unde se strâng începând cu 18:00 și pe la ora 18.30 pornesc  spre Piața Unirii, potrivit paginii de Facebook a evenimentului.


Puncte de întâlnire:

Mărăști: În fața Pieței Mărăști


Mănăștur: În față la Mc Donalds

Zorilor: În zona cantinei studențești, vis-à-vis de Sigma Center


Grigorescu: Piața 14 Iulie

Gheorgieni: Interservisan, stația de pe Titulescu


Clujenii anunță lungirea traseului pe care o să se mărșăluiască. “S-a cerut o plimbare mai consistentă.. așa că propunem un traseu mediu, dar cunoscut”. Vezi poza traseului.

Care e planul?

Tot pagina de Facebook evenimentului de la Cluj-Napoca anunță planul manifestanților. “Concluzia fundamentată pe opinii solide: Câștigăm, dacă continuăm!


CE FACEM IN CONTINUARE?

Mingea s-a mutat de la guvern la Parlament. Si acolo ne mutăm și noi atenția și energia. Partea bună? Aici vocea noastră are mai multă influență decât asupra guvernului. Uitați de respingerile făcute de CCR s nu va lăsați demoralizați! Lucrăm cu ce avem.

1. Scrieți parlamentarilor din fiecare oraș să voteze OUG 14 și să respingă OUG 13!

2. Rămânem în stradă

3. Forme de protest complementare

Ce vrem?

1. Vrem respingerea de către parlament a OUG 13 și adoptarea de urgenta a OUG 14 de asa maniera incat sa anuleze toate efectele primei ordonante si sa respecte si criteriile legale.

2. Demisia guvernului Grindeanu, Dragnea si Tariceanu nu este negociabila. Cerem partidelor din coalitia de guvernare sa vina cu un guvern format din oameni integri si competenti, care sa garanteze ca nu se vor atinge de statul de drept si independenta Justitiei.

Ne vedem in Piata! Alta intrebare?”, este postarea de e peretele evenimentului.

abonare newsletter