Actualitate

New York Times publică un articol în limba română - "În România, tentaculele corupției cuprind viața de zi cu zi"

Cotidianul american The New York Times a publicat vineri in pagina sa online un articol in limba română ce prezintă poveștile mai multor români care le-au împărtășit jurnaliștilor publicației experientele lor personale cu corupția din țara noastră.

sursa foto hotnews.ro sursa foto hotnews.ro

Pe 1 februarie, după adoptarea Ordonanței 13 de către Guvernul Grindeanu si ieșirea oamenilor in strada, New York Times publică un mesaj în limba română în care îi invită pe români să trimită mărturii despre cazuri de corupție, potrivit hotnews.ro

"Noul guvern al României se confruntă cu intensificarea unei miăcari de protest împotriva unor măsuri considerate permisive față de corupție. The New York Times vrea să colecteze mărturii din partea românilor care au simțit efectele coruțtiei. În ce fel corupția vă afectează viața? Ați fost victima sau martor la fapte de corupție la servici sau in timpul liber, la medic, în educație sau în alte domenii? Este posibil să vă folosim mărturiile într-un articol viitor" - era mesajul publicat și in română și in engleză de celebrul cotidian american.

NYT a publicat joi materialul cu poveștile românilor care i-au scris despre experiențele lor cu corupția, iar vineri publicația a postat în edția online și varianta în limba română a acestuia.

"România a atras atenția întregii lumi în ultima săptămână de când sute de mii de oameni au ieșit in stradă, protestând împotriva unei ordonanțe de urgență a guvernului percepută ca o frână în lupta împotriva corupției. Corupția este o problemă endemicî in toată Europa de Est. ănsa lupta României împotriva ei a plasat-o în centrul dezbaterii politice", scrie NYT în debutul articolului.

Citeste articolul integral pe nytimes.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter