monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO / VIDEO "Eroii Mănăşturului". Câteva mii de oameni au dus protestul de la Cluj în cel mai populat cartier din oraş

Câteva mii de oameni, doar o parte din participanţii la protestul de joi seară de la Cluj, au mai avut puterea să ajungă joi seară în jurul orei 23 în cartierul Mănăştur, după un "tur de forţă" în Mărăşti şi Gheorgheni.

Mulţimea ajunsă în Mănăştur a staţionat şi la sensul giratoriu dintre străzile Câmpului-Islazului şi varianta Zorilor-Mănăştur

Peste 30.000 de protestatari au participat joi seară, începând cu ora 19, la un "tur de forţă" la Cluj, pe traseul Centru – strada Dorobanţilor (cartierul Mărăşti) – Teodor Mihali (Între Lacuri) – Nicolae Titulescu (Gheorgheni) -  Centru. În jurul orei 22, lângă sediul Primăriei Cluj-Napoca de pe strada Moţilor mulţimea s-a despărţit în două grupuri mari.

Citeşte şi UPDATE Protestele au fost reluate la Cluj. Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă. FOTO / VIDEO 


O parte din manifestanţi au luat drumul Mănăşturului - cartier cu aproximativ 100.000 de locuitori, cel mai populat din Cluj, dar cu toate că era de aşteptat ca întreaga mulţime să li se alăture, o bună parte a protestatrilor au mers spre Casa de Cultură a Studenţilor, revenind, pe strada Napoca, înspre Piaţa Unirii.

"Cine nu sare, nu vrea schimbare"

După o tentativă a unei părţi a mulţimii pornite spre Mănăştur de a se întoarce în centru de la intersecţia cu strada George Coşbuc („Forţele de Muncă”), câteva mii de oameni, 6.000 - 7.000 de persoane după estimările unuia dintre jandarmi - restul evitând să ofere aproximări - au ajuns în jurul orei 23 la pasajul de sub podul Calvaria.


Coloana a fost alcătuită din două grupuri mari despărţite de o anumită distanţă între ele: „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, au declanşat scandările cei aflaţi în faţa mulţimii, după care toată coloana s-a îndreptat spre strada Islazului (complexul Big). Mai mulţi tineri au întreţinut atmosfera cu ajutorul tobelor, foarte mulţi dintre cei prezenţi afişând steaguri sau însemne tricolore.

"Mai am un singur dor, Dragnea 'scriitor'"

Mulţimea a staţionat la sensul giratoriu dintre străzile Islazului – varianta Zorilor / Mănăştur şi Câmpului. Manifestanţii au scandat: Mai am un singur dor, Dragnea scriitor” şi „Până dimineaţă, radem o mustaţă”.


Numărul protestatarilor a scăzut însă simţitor între timp, cel mai probabil o parte dintre cei care locuiesc în zonă alegând să rămână acasă. Ceilalţi participanţi şi-au continuat însă traseul pe strada Câmpului, manifestându-şi recunoştinţa pentru atitudinea jandarmilor: „Jandarmeria, jos pălăria”. 

De altfel pe traseu unii protestatari au şi dialogat amiabil cu forţele de ordine. La ora 23.40 mulţimea a revenit pe Calea Mănăştur îndreptându-se spre centrul oraşului.