Actualitate

UPDATE Protestele au fost reluate la Cluj. Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă. FOTO / VIDEO

Peste 30.000 de persoane participă joi la a treia seară de proteste, organizate de la adoptarea, de către Guvern, a ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

UPDATE 

23.40 Mulţimea a ajuns din nou pe Calea Mănăştur de unde face cale întoarsă spre centru. Cei care locuiesc în cartier au rămas acasă. Pe strada Câmpului s-a strigat "Jandarmeria, jos pălăria!".


UPDATE

23.30 Mulţimea a staţionat în sensul giratoriu care leagă strada Câmpului de Islazului şi de varianta Zorilor - Mănăştur: "Mai am un singur dor, Dragnea 'scriitor'" şi "Până dimineaţă, radem o mustaţă", au strigat protestatarii. 

UPDATE

23.10 Peste 6.000 de persoane au ajuns în cartierul Mănăştur în zona podului Calvaria. Foarte mulți din cei prezenți au purtat steaguri și însemne tricolore, respectiv pancarte: "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă" au strigat protestatarii, care s-au îndreptat apoi spre strada Islazului (complexul Big).


UPDATE

22.15 Mulţimea a ajuns lângă Primăria Cluj-Napoca, de unde protestatarii s-au despărţit. O parte se îndreaptă înspre Mănăştur, iar o parte înspre Casa de Cultură a Studenţilor. Sunt şi manifestanţi care au plecat spre casă, dându-şi însă întâlnire pentru a doua zi.


Foarte multe din scandările şi pancartele din această seară i-au fost adresate lui Liviu Dragnea, asemănat în imagini prelucrate fie cu dictatorul Stalin, inscripţionat "Draglin", fie cu actualul preşedinte al SUA, Donald Trump.

--------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

21.20 Mulţimea străbate Bulevardul Nicolae Titulescu şi se îndreaptă acum spre centru. Faţă de protestul din seara trecută, coloana a urcat de pe Bulevardul Dorobanţilor în cartierul Gheorgheni, pe strada Teodor Mihali, după care a ajuns pe Titulescu. Potrivit estimărilor de la faţa locului, numărul protestatarilor este de peste 30.000 de oameni.


UPDATE

În jurul orei 20.00 se strânseseră aproximativ 20.000 de persoane şi se aşteaptă ca numărul protestatarilor să crească. 

----------------------------------------------------------------------------------------


Manifestanţii au pornit către cartierul Mărăşti, pe una dintre principalele artere ale oraşului. În marşul lor, oamenii menţin blocată circulaţia, ocupând toate benzile carosabilului, astfel că maşini ale Serviciului de Poliţie Rutieră asigură dirijarea traficului către alte artere, pentru ca acele zone ocupate de protestatari să fie ocolite.

Protestatarii poartă pancarte inscripţionate cu mesaje cum ar fi "Jos Guvernul", "Guvern de hoţi", "Anticipate", "Hoţia ucide", "PSD - ciuma roşie" şi scandează lozinci - "Uniţi salvăm toată România", "Hoţii", "DNA să vină să vă ia", dar şi fotografii cu Liviu Dragnea, Nicolae Ceauşescu sau Vlad Ţepeş.

De asemenea, ei fluieră şi suflă în trompete, strigând şi mesaje de mobilizare a oamenilor pentru a participa la proteste sau fluturând steaguri.

Manifestarea a fost organizată, ca de obicei, cu ajutorul mesajelor transmise pe internet, prin reţelele de socializare.

Astăzi seară în ședința la vârful PSD s-a hotărât menţinerea OUG privind modificarea Codurilor penale. Liderul partidului, Liviu Dragnea, susţine că protestele masive din stradă ar fi rodul dezinformării.

Întrebat insistent de jurnalişti dacă va abroga ordonanţa de modificare a Codurilor penale, premierul Sorin Grindeanu a răspuns: "Nu". ”Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a răspuns premierul. 

Vă reamintim, miercuri seară, peste 35.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a protesta împotriva actelor normative adoptatate de Guvern cu privire la modificarea Codurilor penale şi graţierea. Clujenii scandau încontinuu “PSD, ciuma roşie”. Coloana formată la protestele de miercuri seară a atins de altfel dimensiuni nemaiîntâlnite vreodată la Cluj.

abonare newsletter