Actualitate

Vacanţe exotice sau vacanţe în ţară. Unde pleacă clujenii la vară

Tot mai mulţi clujeni îşi rezervă din iarnă vacanţa de vară, deoarece agenţiile de turism vin cu reduceri de 60% pentru unele dintre cele mai căutate destinaţii.

Clujenii care se pregătesc pentru concediul de vară au la dispoziţie oferte atrăgătoare din partea agenţiilor de turism încă de la începutul anului. Prin rezervările de tip early booking, aceştia beneficiază, de exemplu, de reduceri care ajung până la 60% spre destinaţii din Turcia sau de 60 – 70% pentru croaziere în Mediterana.

Astfel, pentru cei care fac rezervări până în 12 februarie, o agenţie de turism oferă o reducere de 60% pentru un sejur de 7 zile în luna iulie la un hotel de 5 stele, ultra all inclusive, în staţiunea Lara, la un preţ de 490 de euro, iar persoanele care rezervă un pachet de cazare într-un hotel de 5 stele în staţiunea Alanya în luna iunie primesc o reducere de 50% şi plătesc doar 457 de euro.


“Derulăm până pe 30 aprilie campania de early booking în care se prezintă vacanţe cu discount-uri de până la 45%. Oferta cuprinde cele mai căutate destinaţii de către turiştii români, Turcia, Grecia, Spania, Bulgaria, România. Preţurile încep de la 121 euro/persoană sejur 7 nopţi pe litoral România şi 207 euro /persoana sejur 7 nopţi pe litoralul bulgăresc. Avem şi chartere spre Grecia, la 355 euro /persoană sejur 7 nopţi, Turcia - 393 euro /persoană sejur 7 nopţi Spania – 705 euro /persoană sejur 7 nopţi – Mallorca”, au declarat reprezentanţii agenţiei.

De asemenea, o altă agenţie are oferte atât în ţară, cât şi în străinătate, agenţia vânzând deja vacanţe în staţiuni balneo şi la munte pentru anul 2017 în valoare de aproximativ 500.000 de lei prin programul Înscrieri Timpurii şi estimează creşteri de 50% la vânzarea acestor pachete, în acest an, prin acest program.


“Reducerile aplicate în perioada de early booking sunt de aproximativ 15% pentru plata integrală până la 15 februarie, 30 aprilie. Unităţile care oferă reduceri sunt în special cele din Băile Felix, Băile Tuşnad, Băile Herculane, Sinaia, Moeciu. Oferim în luna iulie cazare la un hotel de 3 stele la Băile Felix, 7 nopţi, la un preţ pornind de la 2.433 de lei, iar la unul de 4 stele de la 2.879 de lei. Avem oferte şi pe litoral în luna august, la Mamaia, hotel, 6 nopţi, de 3.525 de lei la early booking faţă de 5.036 lei preţ standard”, au spus reprezentanţii companiei.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, se oferă un sejur în Grecia la un hotel de 3 stele în luna iunie la un preţ de 226 de euro de persoană, faţă de 266 de euro preţ standard, sau în Bulgaria, sejur de 7 nopţi la un hotel de 4 stele în regim de all inclusive tot în luna iunie la un preţ de 164 euro de persoană faţă de un tarif standard de 217 euro.


Agenţia are în ofertă o croazieră de grup cu zbor din Bucureşti în “Capitalele Nordice” la un tarif early booking de 1.475 euro/persoană faţă de tariful standard de 1.575 euro. Pachetul include 7 nopţi la bordul vasului, pensiune completă, în luna iunie.

O altă agenţie de turism din Cluj-Napoca are oferte early booking pentru destinaţii exotice, în Maldive, un sejur de 7 nopţi în luna iunie pornind de la 1.200 de euro la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus.


"Printre preferinţele exotice se află şi Thailanda sau destinaţii din Caraibe (Republica Dominicană sau Cuba), unde tarifele încep de la 600 euro/persoană, dar variază în funcţie de numărul de nopti şi de locul de plecare. Vânzările pe luna în curs, în ceea ce priveşte vacanţele exotice şi early booking Europa au crescut cu 50% comparativ cu luna ianuarie 2016. Turiştii români au început să simtă şi gustul vacanţelor exotice, astfel că numărul cererilor pentru astfel de destinaţii este foarte mare”, au spus reprezentanţii agenţiei.

Clujenii care preferă croazierele au la dispoziţie oferte pentru perioada de vară la preţuri reduse.


"Dacă se face rezervare cu minim şase - şapte luni înainte de îmbarcare în croazieră, un turist poate găsi preţuri reduse şi cu 60-70 din tariful de catalog. 90% din rezervări se fac în perioada asta, până în 31 martie. Avem variante de early booking în funcţie de momentul rezervării, destinaţie, de sezon, de vas. De exemplu, pentru un sejur de 8 zile în iulie în Marea Mediterană, cu îmbarcare din Roma, cabina se vinde cu 1.800 de euro faţă de 2.400 de euro la cât va putea creşte ulterior. Merg bine grupurile organizate, pentru croaziere în fiorduri, în Canare, sunt aproape vândute locurile”, au declarat reprezentanţii unei companii care se ocupă de croaziere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter