Actualitate

Sute de persoane la coadă la înmatriculări auto la Cluj-Napoca, dar și în alte orașe din țară

Sute de persoane stau la coadă, miercuri, la serviciile de înmatriculări auto din mai multe oraşe ale ţării, în condiţiile în care începând de miercuri nu se mai aplică taxa de mediu pentru autovehicule.

Peste 180 de persoane stau, miercuri dimineaţă, la coadă la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Cluj pentru a-şi depune cererile privind înmatricularea maşinilor, primii sosind la ora 5, deşi programul cu publicul a început la ora 8.30.

Clujenii care s-au aşezat, miercuri, la coadă au primit bonuri de ordine emise de instituţie ca o măsură de evitare a aglomeraţiei, dar timpul de aşteptare pentru procesarea dosarelor a rămas foarte mare. Astfel, de la ora 8.30 până după ora 9 au fost procesate la cele patru ghişee deschise doar 15 dosare.


”Am venit la ora 8, dar în ritmul acesta va trebui să aştept cel puţin două ore la coadă până să ajung la ghişeu”, a spus un bărbat.

Reprezentanţii SPCRPCÎV Cluj au declarat că au fost emise 181 de numere de ordine, în condiţiile în care se pot procesa zilnic între 170 şi 190 de dosare în funcţie de complexitatea acestora.


Prefectura Cluj a dispus luarea unor măsuri de evitare a aglomeraţiei la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Cluj, ţinând cont de faptul că, de la 1 februarie, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să achite timbrul de mediu. Astfel, serviciul va elibera zilnic, în timpul programului cu publicul, peste 150 de numere de ordine.

"Pentru a preîntâmpina aglomeraţia la ghişeele SPCRPCÎV Cluj, datorată unei posibile creşteri a numărului de cereri pentru înmatricularea autovehiculelor şi pentru a oferi acest serviciu unui număr cât mai mare de cetăţeni, Prefectura Cluj recomandă şi utilizarea sistemului de programare online”, au afirmat reprezentanţii Prefecturii Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter