Actualitate

STUDIU: Cluj-Napoca, oraşul în care românii se simt cel mai în siguranţă. Care sunt cele mai sigure cartiere

Care este cartierul cel mai sigur din punct de vedere al criminalităţii şi în care se trăieşte cel mai bine?

cartier grigorescu sursa foto cluj.com cartier grigorescu sursa foto cluj.com

Un studiu realizat de un portal imobiliar clasifică cartierele Clujului după costul vieţii şi după gradul de siguranţă.

Românii consideră că Oradea, Braşov şi Cluj-Napoca sunt oraşele cu cel mai ridicat grad de siguranţă din România, în timp ce Alexandria este considerat cel mai nesigur loc, arată un studiu realizat de un portal imobiliar asupra siguranţei vieţii în 42 de oraşe din România plus judeţul Ilfov.Studiul, la care au participat 93.532 români, a fost efectuat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017.


Cercetarea privind siguranţa se bazează pe evaluările acordate de români oraşelor şi cartierelor în care locuiesc.

Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.


Conform cercetării, Oradea, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara sunt oraşele cu cel mai ridicat grad de siguranţă.

Capitala României se clasează abia pe poziţia a noua.


La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranţă, fiind urmată de Crişana, Bucureşti şi Ilfov.

Cartierele Grigorescu, Gheorgheni şi Zorilor sunt în fruntea clasamentului pentru oraşul Cluj-Napoca, iar Iris, Calea Turzii şi Baciu sunt următoarele zone din top.


La nivel naţional, cele mai sigure cartiere/zone sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), oraşul Otopeni (Ilfov), Aviaţiei (Bucureşti), Gheorgheni (Cluj-Napoca) şi Racadău (Braşov).

Ultimele Stiri
abonare newsletter