Actualitate

Grefierii clujeni au ieşit în stradă

Peste 100 de grefieri au protestat, luni la prânz, nemulţumiţi de diferenţele salariale existente în sistemul de justiţie.

sursa foto evz.ro sursa foto evz.ro

La Cluj, peste o sută de grefieri de la Palatul de Justiţie Cluj au protestat, luni, nemulţumiţi de diferenţele salariale din sistem.

Grefierii din Cluj-Napoca au ieşit în faţa instituţiei, plimbându-se pe trotuar până la intrarea în Tribunal, pe Calea Dorobanţilor.


"Revendicările noastre, ale Federaţiei Projust, au fost transmise Ministerului Justiţiei. Suntem nemulţumiţi de faptul că printr-o adresă a ministerului din 19 ianuarie cu proiectul de buget pe 2017 transmis Ministerului Finanţelor Publice s-au inclus fondurile pentru achitarea drepturilor salariale pentru magistraţi raportate la o valoare de referinţă de 405 lei, la care se adaugă majorarea de 10%, fără a se include sumele necesare pentru plata salariilor în raport de acelaşi nivel de referinţă sectorială şi pentru personalul auxiliar de specialitate”, a declarat una dintre grefierele participante la protest.

Protestul spontan a durat circa o oră, iar la manifestare au luat parte grefieri de la Curtea de Apel, Tribunal, Tribunalul Comercial, Judecătorie.

abonare newsletter