Actualitate

UPDATE Clujenii au ieşit din nou în stradă. Peste 10.000 de oameni s-au strâns la protest FOTO & VIDEO

Aproximativ 9.000 de persoane s-au strâns până la ora 18.00, conform estimărilor autorităţilor, la mitingul de protest faţă de intenţia Guvernului Grindeanu de a emite cele două ordonanţe de urgentă privind graţierea şi dezincriminarea unor infracţiuni. Este pentru a treia oară când clujenii ies în stradă pentru a manifesta faţă de modificările din codurile penale.

UPDATE 3

În jurul orei 20 protestatrii au ajuns în faţa Casei de Cultură a Studenţilor. Numărul celor prezenţi a început să scadă, iar la treie ore de la începerea protestului ajunsese la aproximativ 5.000.

UPDATE 2

La ora 19 numărul protestatarilor a depăşit 10.000 de persoane şi alţi protestatri continuau să se alăture coloanei. Există şi persoane care au întrerupt protestul pe traseu.


UPDATE

Manifestanţii, însoţiţi mulţi dintre ei de copii, scandează "România e ţara mea şi nu vreau să plec din ea", "Nu vrem căpuşe, hoţii în cătuşe", "DNA să vină să vă ia", "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă".

Protestatarii au manifestat şi împotriva Guvernului şi a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea şi au purtat pancarte cu mesaje precum: ''Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi'', ''În democraţie, hoţii stau la puşcărie'', ''Respect pentru statul de dept'', ''Fără graţiere, fără amnistie, Clujul n-are amnezie''.


"Cel mai mult mă deranjează modificarea Codului Penal şi stabilirea plafonului de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu pentru că permite infracţiuni până la acel nivel. Sper că proiectul va fi modificat, cred că ei vor merge înainte dar îmi doresc ca forma finală să sufere modificări", a spus Ovidiu, programator.

"Ne-am săturat de mizeria din Parlament", a spus la rândul său Tiberiu Casian, un alt protestatar, care a venit însoţit de fetiţa lui preşcolară. "Trebuie să înveţe şi ei să îşi ceară drepturle", a completat el.


"I cannot believe I still have to protest for this shit", scria pe pancarte unei tinere, Talida, care a mai participat la proteste recente la Paris. "Am văzut sloganul acesta pe internet, acum câţiva ani, de acolo m-am inspirat", a punctat ea. 

De asemenea, cei prezenţi la protest au venit cu două portavoce pe care le-au folosit pentru a-şi face auzite ideile şi nemulţumirile. Pe traseu, manifestanţii au mai scandat "Nu staţi la ferestre, veniţi la proteste!", "Dragnea, nu uita, Ardealul nu te vrea!", "Sorinel, Sorinel, du- te după Viorel!", "Nu staţi în balcoane, că muriţi de foame!", şi "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!".

----------------------------------------------------------------------------


Manifestanţii urmează un traseu, mai exact se îndreaptă înspre cartierul Mărăşti şi scandează "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!", "PSD, ciuma roşie!" şi "Uniţi, salvăm toată România!". 

„Nu e o lege dedicată cetăţenilor, ci una croită pentru sutele de politicieni cercetaţi, inculpaţi sau condamnaţi”, arată organizatorii.


"Duminica trecută peste 5.000 de clujeni au ieşit în stradă pentru a cere Guvernului retragerea definitivă a OUG-urilor referitoare la graţiere şi amnistie. Ca întotdeauna, a fost un protest frumos şi civilizat. Am observat că unele televiziuni manipulează fără ruşine, iar CNA nu îşi face treaba. Miercuri a expirat şi timpul dedicat consultărilor publice, deci mâine şi poimâine stăm cu ochii pe ei deoarece putem avea parte de o surpriză oricând. Duminică ne strângem în Piaţa Unirii începând cu ora 17:00", se arată în evenimentul anunţat pe Facebook.

Totodată, manifestări sunt anunţate duminică seară şi în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău,Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Teleorman, Turda şi Vâlcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter