Actualitate

Clujenii ies astăzi, din nou, în stradă, în Piaţa Unirii. Peste 2.000 de oameni şi-au anunţat deja prezenţa!

Un nou protest față de ordonanţa de urgenţă a guvernului (OUG) privind grațierea și modificarea Codului Penal va avea loc astăzi, 29 ianuarie, la Cluj-Napoca şi în alte oraşe din ţară. Protestatarii clujeni se vor întâlni în Piaţa Unirii, la ora 17:00. Peste 2.300 de participanţi şi-au anunţat până acum prezenţa pe pagina de Facebook a evenimentului.

protest legea gratierii protest legea gratierii

Clujenii vor ieşi, din nou, în stradă, la un nou miting de protest faţă de intenţia Guvernului Grindeanu de a emite cele două ordonanţe de urgentă privind graţierea şi dezincriminarea unor infracţiuni. „Nu e o lege dedicată cetăţenilor, ci una croită pentru sutele de politicieni cercetaţi, inculpaţi sau condamnaţi”, arată organizatorii.

"Duminica trecută peste 5.000 de clujeni au ieşit în stradă pentru a cere Guvernului retragerea definitivă a OUG-urilor referitoare la graţiere şi amnistie. Ca întotdeauna, a fost un protest frumos şi civilizat. Am observat că unele televiziuni manipulează fără ruşine, iar CNA nu îşi face treaba. Miercuri a expirat şi timpul dedicat consultărilor publice, deci mâine şi poimâine stăm cu ochii pe ei deoarece putem avea parte de o surpriză oricând. Duminică ne strângem în Piaţa Unirii începând cu ora 17:00", se arată în evenimentul anunţat pe Facebook.


Până la momentul transmiterii ştirii, aproximativ 8.600 de oameni şi-au anunţat intenţia de a participa la protestul din Capitală.

Totodată, manifestări sunt anunţate duminică seară şi în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău,Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Teleorman, Turda şi Vâlcea.


De la începutul anului, la Cluj-Napoca au avut lov cel puţin trei proteste, două împotriva graţierii şi modificărilor din Codul Penal şi unul faţă de decizia Avocatului Poporului Victor Ciorbea de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la prevederea din Legea 90/2001 referitoare la faptul că persoanele condamnate penal nu pot fi membri ai Guvernului. Peste 1.000 de clujeni s-au strâns cu această ocazie în Piaţa Unirii.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter