Actualitate

Proiectele de OUG pentru graţiere şi modificarea codurilor penale, analizate miercuri de plenul CSM

Plenul CSM va analiza miercuri solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse.

"Conform Ordinii de zi a Plenului aprobată şi publicată pe pagina de internet a Consiliului, în şedinţa din data de 25 ianuarie 2017, ora 15.00, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse", potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii, postat pe site-ul instituţiei.

CSM a mai anunţat că hotărârea plenului va fi adusă de îndată la cunoştinţa opiniei publice, în cadrul unei declaraţii de presă.


Aproximativ 15.000 de persoane au protestat, duminică, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor. Oamenii au mers în marş de la Piaţa Universităţii până la sediul Guvernului.

Etichete: csm gratiere
Ultimele Stiri
abonare newsletter