Actualitate

200 de elevi din Cluj la "Lecţia de istorie", proiect lansat pentru dezvoltarea spiritului naţional

Două sute de elevi din 15 localităţi clujene vor participa la "Lecţia de istorie", un proiect lansat de autorităţi pentru dezvoltarea spiritului naţional şi care prevede cel puţin cinci astfel de lecţii pe parcursul anului cu ocazia celebrării unor zile importante pentru România.

Prefectura Cluj lansează, în premieră la nivel naţional, proiectul ”Lecţie de istorie” urmărind dezvoltarea, în rândul elevilor, a spiritului naţional şi patriotic prin organizarea de evenimente cu ocazia celebrării unor zile importante pentru România, prima urmând să aibă loc cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. .

Reprezentanţii Prefecturii Cluj au declarat, vineri, că la evenimentele care vor avea loc vor participa sute de elevi de la şcolile din judeţ.


”Instituţia Prefectului - judeţul Cluj, în colaborare cu ISJ Cluj, a iniţiat în acest an un proiect educaţional, în premieră, numit , cu implicarea şi participarea a sute de elevi din şcolile din judeţ. Evenimentele care vor fi organizate sunt menite să îmbogăţească zestrea de cunoştinţe despre istoria poporul român şi să dezvolte, în rândul elevilor, spiritul naţional şi patriotic. Proiectul cuprinde desfăşurarea, pe parcursul anului 2017, a cel puţin cinci astfel de Lecţii de istorie cu ocazia celebrării unor zile importante pentru ţara noastră, când Prefectura Cluj desfăşoară ceremonii oficiale, cum ar fi 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române, 9 mai - Ziua Independenţei de Stat a României, 9 iunie - Ziua Eroilor, 25 octombrie - Ziua Armatei României sau 1 Decembrie - Ziua Naţională a României”, au spus sursele citate.

Prima "Lecţie de istorie” va avea loc marţi, 24 ianuarie, cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române organizate în municipiul Cluj-Napoca, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.


”La eveniment au fost invitaţi peste 200 de elevi din clasele a VII- a şi a VIII-a aparţinând unor şcoli din 15 localităţi clujene, însoţiţi de cadre didactice. După participarea la ceremonia publică, care va include şi o Horă a Unirii, elevii vor viziona la cinematograf un film documentar despre Unirea Principatelor Române şi un film istoric românesc. De asemenea, elevii vor vizita o expoziţie despre istoria leului românesc la sediul sucursalei regionale Cluj a BNR, precum şi Catedrala Ortodoxă şi Muzeul Mitropoliei”, au afirmat reprezentanţii Prefecturii Cluj.

Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată, marţi, la Cluj-Napoca, la ora 10.00, printr-o ceremonie de depunere de coroane de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, urmată de o Horă a Unirii în faţa Prefecturii Cluj, la ora 17 de un spectacol folcloric tradiţional în Piaţa Unirii, programul urmând să se încheie seara cu focuri de artificii în aceeaşi piaţă.

Etichete: istorie elevi
Ultimele Stiri
abonare newsletter