Actualitate

Noul ambasador al Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, în vizită la Cluj

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România Cord Meier-Klodt a vizitat joi Clujul şi a avut o întrevedere cu prefectul Gheorghe Vuşcan. La finalul întâlnirii, acesta a făcut câteva declaraţii în limba română, pe care a învăţat-o “cu plăcere” în câteva luni.

Municipiul Cluj-Napoca a fost de altfel primul oraş pe care diplomatul l-a vizitat în calitate de ambasador, înafara capitalei.

După întâlnirea cu Gheorghe Vuşcan, acesta a precizat că a discutat cu prefectul despre dezvoltarea învăţământului profesional dual din România care ar trebui să rămână o prioritate pentru ţara noastră.

“Am vorbit cu domnul prefect foarte mult despre dezvoltarea învăţământului profesional dual. Eu spun că acest tip de învăţământ este cel mai important pilon al succesului economiei germane. La noi 80 de procente din economia mare se bazează pe IMM-uri. De aceea credem că exportarea acestei idei va fi binevenită şi pentru partenerii noştri cei mai buni”, a spus ambasadorul.


Noul ambasador al Germaniei la București, Cord Meier- Klodt, a fost reprezentant special al președinției germane a OSCE pentru Transnistria.

Cord Meier- Klodt s-a născut în 1958 la Hamburg și a urmat studii de filosofie și de limbi romanice la Universitatea din același oraș, în Paris și în Grenoble (sursa - wikipedia).


Între 1992 și 1995, Meier-Klodt a fost consul general la Sankt Petersburg, pentru ca apoi să lucreze la misiunea permanentă a Germaniei la ONU. Din 1998 și până în 2002 a revenit în centrala MAE german. Între 2002 şi 2005  a fost şeful secţiei de presă în cadrul Ambasadei germane la Moscova. Între 2014-2015, Cord Meier-Klodt a fost reprezentant al Ministerului federal de Externe german pentru probleme legate de Rusia, Belarus, Ucraina, Caucaz și Asia Centrală. În 1 ianuarie 2016, a fost numit reprezentant special al OSCE pentru procesul de reglementare în criza transnistreană când Germania a exercitat președintia Organizației.

abonare newsletter