Actualitate

Donald Tusk consideră discursul premierului britanic “mai realist”

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a calificat marți 'mai realist' decât precedentul discursul pronunțat marți de premierul britanic Theresa May cu privire la obiectivele sale în cadrul viitoarelor negocieri asupra ieșirii Marii Britanii din UE, relatează AFP.

“Proces trist, timpuri ireale, însă cel puțin un anunț mai realist asupra Brexitului”, a scris Donald Tusk pe Twitter, dând asigurări că UE în format de 27 este 'unită și gata să negocieze' imediat ce Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona va fi invocat. 

Întrebat la rândul său în cadrul unei conferințe de presă la Parlamentul European de la Strasbourg, un purtător de cuvânt al UE a afirmat că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost informat cu privire la discursul premierului britanic.


“Vom răspunde întrebărilor și pozițiilor specifice ale Regatului Unit imediat ce procedura numită Articolul 50 va fi lansată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Margaritis Schinas, potrivit Agerpres.

Theresa May a declarat anterior că această procedură, care declanșează negocierile cu privire la ieșirea Marii Britanii din UE, va fi lansată până la sfârșitul lunii martie. În discursul său rostit marți, May a apărat o ruptură 'clară' de UE și a declarat că țara sa nu va rămâne pe piața unică europeană.


Jean-Claude Juncker “se află în contact permanent cu premierul” britanic, a mai spus Schinas.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter