Actualitate

A cântat suspendat deasupra metropolei São Paolo, vine miercuri la Cluj cu prelegere şi recital

Pianistul şi compozitorul brazilian Ricardo de Castro Monteiro, care a avut o apariţie senzaţională în 2015, când a cântat la pian, fiind suspendat deasupra metropolei São Paolo, vine miercuri la Cluj.

Artistul este invitatul special al evenimentului organizat de Casa do Brazil, ca parte a cursului de Estetica Jazzului susţinut la Academia de Muzică Gheorghe Dima de criticul Virgil Mihaiu, miercuri, 18 ianuarie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor, în sala 32, etajul 3.

În iunie 2015, Ricardo de Castro Monteiro a fost protagonistul unui eveniment inedit în cadrul festivalului Virada Cultural din São Paulo. El a cântat la pian, în timp ce a fost suspendat la câteva zeci de metri deasupra metropolei din Brazilia. În una din intervenţiole sale muzicale muzicianul a fost acompaniat şi de o acorbată, suspendată de asemenea, după cum a relatat Daily Mail la vremea respectivă. Artistul a mai avut o apariţie similară şi la ediţia festivalului care ţine 24 de ore, în 2012, potrivit sursei citate.


Ricardo de Castro Monteiro va susţine o prelegere despre Epoca de glorie a muzicii braziliene din anii 1960, dar şi un recital alături de Cristina Petrescu. Percuţionistul Mircea Ardeleanu, ghitaristul cubanez Javier L. Seiglie şi duo-ul Diana Iuga, la violă – Cristian Postoroncă, la pian vor complet muzical seara. Vocalista Oana Mureşan va susţţine un mini-recital de bossa-nova.

Ultimele Stiri
abonare newsletter