Actualitate

ATENŢIE, şoferi! Clujul este sub cod galben de polei. După-masă sunt aşteptate temperaturi pozitive

Judeţul Cluj se află începând de astăzi de la ora 5 până mâine la prânz sub Cod Galben de polei şi precipitaţii mixte. Pe de altă parte la Cluj-Napoca sunt aşteptate astăzi după-masă şi seara temperaturi de 0 grade, sau chiar 1 grad, conform meteorologilor.

FOTO Arhivă FOTO Arhivă


Peste 30 de judeţe din ţară din Nordul, Vestul zonele de Centru şi Centru-Est, se află de astăzi dimineaţă de la ora 5 până mâine la ora 12 sub cod galben de „depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte”, conform unei avertizări meteorologice emise ieri de Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Între judeţele aflate sub incidenţa Codului Galben se află şi Clujul.


Atenţionare pentru şoferi

Poliţiştii îi atenţionează pe şoferi cu privire la echiparea adecvată a autoturismelor şi conducerea în regim de prudenţă. „Având în vedere atenționarea meteorologică cod galben, emisă de Administaţia Naţională de Meteorologie (referitoare la precipitaţii mixte, polei, vânt puternic și ninsori viscolite, la munte), sfătuim conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru circulaţia în condiţii de iarnă și să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice”, transmit reprezentanţii Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Temperaturi pozitive

Cluj-Napoca a intrat odată cu Crăciunul anului 2016 sub „zodia gerului”, doar în 3 zile din cele aproape trei săptămâni trecute deja înregistrându-se temperaturi mai crescute de -10 grade Celsius. Cestora li se adaugă însă şi ziua de astăzi, când minima este de -9 grade. La ora 10 s-au înregistrat -5,1 grade la Cluj însă până după-masă vremea va continua să se încălzească astfel încât după-masa, seară şi chiar la noapte temperatura este aşteptat să ajungă la 0 grade, sau chiar un grad plus, conform informaţiilor furnizate de Narcis Maier, şeful Serviciului de Prognoză al Centrului Meteorologic Transilvania Nord.


Revin ninsorile

În contextul încălzirii vremii, după-masă la Cluj-Napoca ar putea ploua, picurii urmând să se transforme în lapoviţă, a explicat meteorologul. Începând de dimineaţă lapoviţa se va transforma în ninsoare, iar vremea începe treptat să se răcească din nou, luni şi marţi fiind preconizate temperaturi de ger. Potrivit lui Maier, deşi poleiul s-a instalat deja şi la Cluj-Napoca, vântul nu le va da prea mult de furcă locuitorilor oraşului, spre deosebire de zonele de munte, unde se poate întâlni o intensificare mai puternică a vântului.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter