Actualitate

Documentar turistic despre misterioasa pădure Hoia-Baciu, lansat mâine în Mănăştur

Un documentar turistic care explorează subiectul pădurii Hoia-Baciu din Cluj-Napoca, unde au fost vehiculate în timp fenomene mai puţin obişnuite, va fi lansat mâine în cartierul clujean Mănăştur.

Lansarea documentarului “The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend?”, „primul documentar turistic profesionist” pe tema pădurii de la marginea Clujului va avea loc miercuri, de la ora 19, la cinematograful Dacia din cartierul clujean Mănăştur. O a doua proiecţie a fost anunţată de la ora 20.30.

„Totul a pornit de la lipsa unor suveniruri asemănătoare cu cele din străinătate, pe care turiştii care vizitează orice obiectiv le pot lua acasă pentru a le face cadou sau păstra. Cu experienţă ȋn promovare turistică, videografie şi televiziune, producătorii au reuşit să realizeze un documentar turistic plin de reconstituiri, mărturii ale vizitatorilor, imagini specatculoase cu pădurea ȋn toate anotimpurile, interviuri cu specialişti ȋn silvicultură, parapsihologie, biologie, detecţie de metale etc. Montajul final nu conţine exagerãri hollywoodiene, dar este atractiv pentru orice privitor”, arată reprezentanţii producătorilor documentarului.


Filmul a fost produs ssub coordonarea unei asociaţii dedicate promovării Transilvaniei. Cele două trailere lansate până în prezent au fost narate de Peter Baker, colaborator (BBC) şi celălalt de Eric Gordon (CNN).  Peter Baker este cel care asigură vocea în documentarul final.

Amintitm, Pãdurea Hoia-Baciu a fost inclusã de-a lungul timpului în diverse topuri ale celor mai înspãimântãtoare locuri din lume, alãturi de alte zone cu fenomene asemãnãtoare, precum Deşertul Mojave şi Gloful Breeze din Statele Unite, La Spezia-Arenzano din Italia, Valea Hessdalen din Norvegia, Belo Horizonte din Brazilia sau Muntele Kailasa din Tibet, după cum arată şi realizatorii documentarului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter