Actualitate

Viceprimarul Anna Horvath şi omul de afaceri Zsolt Fodor, trimişi în judecată

Viceprimarul Clujului Anna Horvath şi Zsolt Fodor (om de afaceri, patron Euro GSM) au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj. Judecata pe fond, în care viceprimarul este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, va începe în scurt timp, după ce dosarul a fost înregistrat luni la Curtea de Apel Cluj.

Deocamdată, nu a fost stabilit primul termen de judecată în acest caz.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, în dosarul în este acuzată că, în perioada februarie-mai, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală la alegerile locale.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Horvath Anna, la data faptei şi în prezent viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, şi a omului de afaceri Zsolt Fodor, în stare de libertate, pentru cumpărare de influenţă şi spălare a banilor.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în perioada februarie - mai 2016, Horvath Anna şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primăria Cluj pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care Fodor Zsolt avea interese economice”.


”Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obţinerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiilor de construire etc.”, arată DNA.

În 13 mai, în  schimbul demersurilor făcute pe lângă funcţionari cu atribuţii în domeniul urbanismului şi autorizării lucrărilor de construcţii, Horvath Anna i-a solicitat omului de afaceri procurarea şi remiterea a 60 de abonamente, în valoare totală de circa 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca ”stimulent voluntarilor care o sprijineau în campania electorală la alegerile locale”.


Horvath Anna şi Fodor Zsolt au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de omul de afaceri şi o firmă ”agreată” de Anna Horvath, precizează DNA.

Procurorii au pus sechestru pe un imobil ce aparţine Annei Horvath.


În condiţiile în care Horvath Anna este şi avocat, competenţa de judecare revine Curţii de Apel Cluj, instanţă la care a fost trimis dosarul cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna se află sub control judiciar din 11 octombrie. Cu o zi înainte să fie luată măsura preventivă în cazul său, procurorii DNA au făcut percheziţii la Primăria Cluj-Napoca, la biroul şi locuinţa viceprimarului Horvath Anna, la Direcţia de Urbanism a Primăriei, la sediul UDMR Cluj şi la locuinţele a doi consilieri personali ai viceprimarului. Horvath Anna se află în concediu fără plată din 13 octombrie.

abonare newsletter