Actualitate

Câștigătorul Ursului de Aur și musicalul „La La Land”, în avanpremieră la Cinemateca TIFF

Unul dintre cele mai premiate filme ale anului, Fuocommare/ Fire at Sea, în regia lui Gianfranco Rosi, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin și propus de Italia la Oscar, va rula în avanpremieră la Cinema Victoria joi, 15 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul Cinematecii TIFF.

O altă surpriză de final de an, pe 22 decembrie, este avanpremiera musical-ului La La Land, nominalizat recent la șapte Globuri de Aur și favorit la premiile Oscar.

Documentarul Fuocoammare/ Fire at Sea este un portret impresionant al vieții pe insula Lampedusa, o frontieră simbolică a Europei, traversată de milioane de emigranți din Africa și Orientul Mijlociu și aflată constant în atenția presei internaționale. Este, totodată, un semnal de alarmă despre criza umanitară ai cărei martori suntem cu toții. „Frumos, misterios, emoționant”, îl descrie The Guardian. „Fire at Sea nu e documentarul despre criza imigranților la care te-aștepți. E mai bun”, titrează The New York Times. Gianfranco Rosi a devenit cunoscut pe plan internațional cu un alt documentar, Sacro GRA (2013), distins cu Leul de Aur la Veneția.


În săptămâna dinaintea Crăciunului, pe 22 decembrie, spectatorii din Cluj se vor bucura de o seară specială la Cinemateca TIFF, o explozie de muzică, dans și culori. Programul Christmas Special include o avanpremieră mult-așteptată, musicalul La La Land, de la 20.00, și un clasic al genului, premiat cu Palme d’Or în 1964, Umbrelele din Cherbourg/ Les Parapluies de Cherbourg, de la 18.00.

Nominalizat la șapte Globuri de Aur și considerat unul dintre favoriții Oscarurilor de anul acesta, La La Land îi are pe Ryan Gosling și Emma Stone în rolurile unor îndrăgostiți care se zbat să-și împlinească visurile în Los Angeles. La Festivalul de la Veneția, unde a avut premiera oficială, La La Land a primit cronici extraordinare. The New York Times scrie că filmul reînvie genul și intră în topul celor mai bune musicaluri din istoria cinematografiei.


Fermecător și ingenios, Les Parapluies de Cherbourg a fost un succes imens de critică și de box office și i-a adus actriței Catherine Deneuve notorietatea. Este un musical cu totul aparte în istoria cinematografiei – nu are scene coregrafiate de dans, dar este cântat în întregime de actori.

Prețul unui bilet este 10 lei. Biletele pot fi cumpărate în avans de la casieria Cinema Victoria.

abonare newsletter