Actualitate

Spectacol de Andrei Şerban, unul din cele mai apreciate din ţară, deseară la Interferenţe

Spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, regizat de Andrei Şerban după piesa lui Bertolt Brecht, va fi prezentată astăzi, vineri, de la ora 18.30, pe scena Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, în cadrul Festivalului Interferenţe.

FOTO Interferenţe FOTO Interferenţe

Cunoscutul regizor a montat spectacolul la Teatrul Bulandra din Bucureşti, în 2014, iar în 2015 creaţia sa a fost nominalizată la premiile pentru cea mai bună regie şi cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNIER. Vlad Ivanov a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal din anul 2014 datorită prestaţiei din spectacolul amintit.

„Caracterul principal are două fețe. Dar în timp ce în lumea înconjurătoare există numai două fețe ale răului care invadează televiziunea de zi cu zi deghizate în mai multe forme, protagonista reprezintă două fețe ale binelui. Ea eşuează, dar încercarea de a fi o persoană bună, sau să facă ceva bun în deșertul moral în care trăim, pare un gest aproape eroic. Teatrul și realitatea sunt două lucruri distincte, dar poate că limbajul artificial al teatrului prezintă o posibilitate de a se apropria de lumea reală, de a o cunoaște. Noi mergem la teatru pentru că vrem să fim uluiți. Parafrazându-l pe Brook, obișnuitul și neobișnuitul – două elemente opoziționale – vor să intre în legătură”, declară Andrei Şerban.


Spectacolul are o durată de 3 ore cu o pauză şi va avea loc în sala mare a Teatrului Maghiar din Cluj. Ultimele bilete sunt disponibile aici.

Distribuţia:


Shen Te: Alexandra Fasolă / Ana Ularu

Vang / Shu Fu / Femeia: Vlad Ivanov


Sun: Cătălin Babliuc / Alexandru Potoceanu

Zeu 1 / Doamna Iang: Rodica Mandache


Zeu 2 / Doamna Shin: Manuela Ciucur

Zeu 3 / Nepotul: Mirela Gorea


Proprietăreasa: Daniela Nane / Ana Covalciuc

Tâmplarul / Bătrânica: Profira Serafim

Poliţistul / Şomerul: Adrian Ciobanu

Familia:

Bărbatul: Marcela Motoc

Cumnata: Mihai Niţă

Băiatul: Silvana Negruţiu

Nepoţica: Adela Bengescu

Fratele: Simona Pop

Realizatorii spectacolului:

Coregrafia și instructaj actoricesc: ANDREI ȘERBAN

Traducerea și adaptarea: Andrei Șerban – Daniela Dima

Scenografia: Iuliana Vâlsan

Muzica: Raul Kusak

Asistenți regie: Sandra Rasvana Cernat, Ioana Petre, Alexandru Gherman

Coregrafia cântecului al 8-lea elefant: Andreea Gavriliu

Festivalul Internaţional de Teatru "Interferenţe" se desfăşoară între 24 noiembrie şi 4 decembrie la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter