Actualitate

Cum a fost la parada militară de Ziua Naţională a României la Cluj – GALERIE FOTO

Mii de clujeni au ignorat temperaturile scăzute şi au participat, joi la prânz, la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, organizate în centrul oraşului.

Aproximativ 3.000 de persoane au asistat, joi, la Cluj-Napoca, la parada organizată de Ziua Naţională, la care au participat 300 de militari şi cadre ale instituţiilor de apărare şi intervenţie, dar şi 40 de mijloace tehnice din dotare.

În pofida frigului, clujenii s-au adunat, începând cu ora 12.30, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, unde în fiecare an se sărbătoreşte Ziua Naţională.


Dacă la ceremonialul religios şi la depunerea de coroane de flori la statuia lui Avram Iancu au participat, în marea lor majoritate, doar oficialităţile locale, politicienii şi militari, la paradă numărul spectatorilor a fost mult mai mare, fiecare încercând să ocupe o poziţie cât mai bună pentru a vedea defilarea şi a face poze, în timp ce fluturau steaguri tricolore în mână.

Peste 300 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi SRI, cu peste 40 de mijloace tehnice, au participat joi, la Cluj-Napoca, la o paradă organizată în Piaţa Avram Iancu cu ocazia Zilei Naţionale a României. Parada militară a avut loc în Piața Avram Iancu, cu începere de pe Bulevardul Eroilor.


“Un detaşament de onoare constituit din peste 300 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi SRI, cu peste 40 de mijloace tehnice, au participat, joi, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, la ceremonia militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. La parada militară au luat parte militari aparţinând Diviziei 4 Infanterie , Regimentului 50 Rachete Antiaeriene , Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive , Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică , structuri subordonate diviziei”, au spus reprezentanţii Diviziei 4 Infanterie Gemina.

Efectivele MAI au fost compuse din specialişti ai ISU Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj şi elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. De asemenea, au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale Cluj-Napoca, dar şi un detaşament de voluntari din cadrul Crucii Roşii, filiala Cluj.


Primăria Cluj-Napoca va deschide, joi, şi Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii şi va aprinde iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă. Programul mai cuprinde concerte susţinute de trupele Holograf şi DJ Project şi focuri de artificii.

În acest an, în baza comunicării transmise de Divizia a 4-a Infanterie „Gemina”, ceremonialul Retragerii cu torțe nu va mai avea loc.

abonare newsletter