Actualitate

La mulţi ani, România! Programul complet al manifestărilor de 1 Decembrie la Cluj

Paradă militară spectaculoasă va fi organizată, de Ziua Naţională, în Cluj-Napoca, autorităţile pregătind pe lângă aceasta concerte, spectacole folclorice şi focuri de artificii. Cu aceeaşi ocazie, în centrul oraşului Primăria va aprinde iluminatul festiv de sărbători. Ceremonialul retragerii cu torțe nu va mai avea loc.

Manifestările de 1 Decembrie încep la ora 12:00, cu slujba religioasă ce va avea loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. La ora 12:30 se va desfășura o Ceremonie militară de depuneri de coroane și jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu.

Peste 300 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi SRI, cu peste 40 de mijloace tehnice, vor participa joi, la Cluj-Napoca, la o paradă organizată în Piaţa Avram Iancu cu ocazia Zilei Naţionale a României. Parada militară va avea loc la ora 13:15 în Piața Avram Iancu, cu începere de pe Bulevardul Eroilor.


Reprezentanţii Diviziei 4 Infanterie “Gemina” au declarat că ceremonia include şi o slujbă religioasă şi depunerea de coroane de flori la statuia lui Avram Iancu.

“Un detaşament de onoare constituit din peste 300 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi SRI, cu peste 40 de mijloace tehnice, va participa, joi, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, la ceremonia militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. Aceasta va include o slujbă religioasă, depunere de coroane de flori la statuia lui Avram Iancu şi o paradă militară la care vor lua parte militari aparţinând Diviziei 4 Infanterie <Gemina>, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene <Andrei Mureşianu>, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive <General Vasile Danacu>, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică <apoca>, structuri subordonate diviziei”, au spus sursele citate.


Efectivele MAI vor fi compuse din specialişti ai ISU Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj şi elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. De asemenea, vor participa şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale Cluj-Napoca, dar şi un detaşament de voluntari din cadrul Crucii Roşii, filiala Cluj.

Totodată, Prefectura Cluj, Consiliul Judeţean Cluj şi ISJ Cluj vor organiza pe scena Teatrului Naţional Cluj spectacolul “Copiii sărbătoresc Marea Unire”, la care sunt aşteptaţi peste 330 de elevi din mediul rural.


Primăria Cluj-Napoca va deschide, joi, şi Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii şi va aprinde iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă. Programul mai cuprinde concerte susţinute de trupele Holograf şi DJ Project şi focuri de artificii.

În acest an, în baza comunicării transmise de Divizia a 4-a Infanterie „Gemina”, ceremonialul Retragerii cu torțe nu va mai avea loc.


PIAȚA UNIRII

ora 15:00 Spectacol folcloric


Maria Golban Șomlea
Ioana Ștețco
Vlăduţa Lupău
Amalia Chiper
Lucia Potra
Silviu Adrian Popa
Ioan Bocșa și Dumitru Fărcaş
Ansamblul folcloric “Românașul”
Traian Ilea și Valeria Codorean
Ioan Dordoi și Felix Gălan
Ansamblul folcloric "Someșul Napoca"
Florentina și Petru Giurgi
Aurel Tămăș

ora 19:00 – aprinderea iluminatului de sărbători
19:05 - Concert Holograf

PIAȚA AVRAM IANCU

20:00 - Spectacol de artificii

PIAȚA UNIRII

20:15 - Concert DJ Project

Patinoarul din Piaţa Unirii va fi deschis de 1 Decembrie, iar intrarea va fi gratuită între orele 10:00 – 22:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter